Dronning Elizabeth og prins Andrew:

Søker trøst hos dronningen etter skandalen

Prins Andrew på ridetur med dronning Elizabeth (93) etter skandalen.

PUSTER UT: Prins Andrew ble fredag obeservert på ridetur med dronning Elizabeth. Turen kommer i kjølvannet av en trøblete tid i det britiske kongehuset. Foto: NTB Scanpix
PUSTER UT: Prins Andrew ble fredag obeservert på ridetur med dronning Elizabeth. Turen kommer i kjølvannet av en trøblete tid i det britiske kongehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dronning Elizabeth (93) imponerer stadig tross alderen sin. Ikke bare er hun frisk og rask, men hun er også uredd på hesteryggen.

Den 93 år gamle monarken var nemlig, til alles fascinasjon, å se på hesteryggen utenfor Windsor Castle for to uker siden. Men det stoppet ikke der.

Tidligere i dag var dronningen nemlig også ute på ridetur med prins Andrew (59), etter at det britiske kongehuset onsdag meldte at han trekker seg tilbake fra alle offisielle oppdrag. Beskjeden kom i kjølvannet av en voldsom mediestorm rundt prinsen etter at han lot seg intervjue av BBC.

Støtte fra dronningen

Det kan definitivt tenkes at det britiske kongehuset har hatt en hard uke, ettersom flere britiske aviser har prydet forsidene sine med overskrifter som «Ydmykelsen er komplett» og «Monarkiet er skadet».

Da Buckingham Palace tidligere denne uken meddelte at prins Andrew trekker seg tilbake, fortalte de at prinsen hadde tatt beslutningen med støtte fra dronningen.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Etter at prins Andrew forrige helg stilte opp i det mye omtalte BBC-intervjuet om overgrepsanklagene og vennskapet sitt med Jeffrey Epstein, har nemlig nye detaljer om den tvilsomme relasjonen kommet til overflaten - og skapt mediestorm.

Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng går så langt som å mene at prins Andrew har gravd sin egen grav i forbindelse med Epstein-saken, og kaller prinsen for både arrogant og lite samarbeidsvillig.

- Prinsen har vært arrogant og lite samarbeidsvillig overfor etterforskerne. Etter hvert som stadig flere unge jenter sto fram og knyttet Andrew til Epsteins overgrepssak, forsøkte han å renvaske seg gjennom et TV-intervju, sier han til Se og Hør.

Dro på ridetur

Til tross for at flere mener prinsen har skapt riper i lakken på det britiske monarkiet, forblir tonen mellom han og dronning Elizabeth god. I hvert fall hvis man skal dømme ut fra bildene.

RIDETUR: Prins Andrew på ridetur med dronningen i Windsor fredag morgen. Foto: NTB Scanpix
RIDETUR: Prins Andrew på ridetur med dronningen i Windsor fredag morgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han ble nemlig fredag morgen observert på ridetur sammen med dronningen i Windsor utenfor London. Den britiske monarken har siden hun var en liten jente vært hesteinteressert, så at hun tar med sønnen på en avslappende morgentur er kanskje ikke så overraskende.

Interessert i hest

Rideturen med prins Andrew er som nevnt ikke den første dronning Elizabeth er blitt observert på i høst. Sist for to uker siden overrasket hun på hesteryggen, da mange mente det var imponerende av en 93-åring.

Ifølge People fikk den britiske dronningen sin første hest, en shetlandsponni, i en alder av fire. Nettstedet forteller at hun årlig er å se på Windsor hesteshow, og at hun også i fjor var å se flere ganger på hesteryggen.

Etter at bilder av den 93 år gamle dronningen på hesteryggen så dagens lys tidligere i november, har de spredt seg som en farsott gjennom internasjonale medier. Blant annet har Harper's Bazaar, Town & Country og Daily Mail omtalt bildene.

Twitter kokte det over med kommentarer etter at de første bildene kom ut.

- 93, en ganske kul dame, skriver en.

- For en fantastisk kvinne, skriver en annen.

På hesteryggen var dronningen iført en lang marineblå kåpe, et sjal over hodet, et par ridehansker og solbriller. Det vakte også oppmerksomhet.

- Jeg vil si hun er mer elegant enn ved offisielle anledninger, skriver en.

Det er liten tvil om at synet av den aldrende monarken på hesteryggen har imponert mange, og dronningen er fortsatt svært aktiv. Hun har for lengst passert pensjonsalder, men det ser ikke ut til å stoppe henne.

- Intet annet enn imponerende

Caroline Vagle, som også er kongehusekspert i Se og Hør, har som mange andre også latt seg imponere av dronning Elizabeth på hesteryggen.

- Det faktum at den 93 år gamle dronningen fortsatt kaster seg på hesteryggen, er intet annet enn imponerende! Det er ikke mange av hennes jevnaldrende som er like spreke, uttaler Vagle til Se og Hør.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

Videre forklarer hun at dronningen alltid har vært interessert i hester og hestehold. Ifølge Vagle eier den britiske monarken flere veddeløpshester, og er fast gjest på en rekke tradisjonsrike hesteløp.

At hun nå har blitt observert to ganger på hesteryggen den siste måneden kommer heller ikke som en stor overraskelse for eksperten.

RIDEGLAD: Her er dronning Elizabeth på ridetur i 2007. Foto: NTB Scanpix
RIDEGLAD: Her er dronning Elizabeth på ridetur i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Aller best trives hun med å ri selv. Det er en fin måte å klarne tankene på, noe den hardtarbeidende monarken selvsagt har behov for. Og kanskje spesielt denne uken etter det mye omtalte intervjuet med sønnen prins Andrew, sier hun.

Det kan tenkes at både dronningen og prins Andrew finner det avslappende å sette seg på hesteryggen, for å få tankene over på noe annet. Rideturen fredag morgen markerer hertugen av Yorks andre opptreden ute blant folk etter skandaleintervjuet, ifølge Sky News.

LES OGSÅ: Bildene som avslører prinsen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer