Søker dobbeltgjenger til 17. mai-oppdrag

Men Mette-Marit-kopien får bare 600 kroner...

17. MAI: Mette-Marit, Sonja og Ingrid Alexandra på Slottsbalkongen 17. mai Foto: Andreas Fadum
17. MAI: Mette-Marit, Sonja og Ingrid Alexandra på Slottsbalkongen 17. mai Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit er umåtelig populær både i Norge og utlandet.

17. mai står kongefamilien hvert år på Slottsbalkongen for å hilse barnetoget i Oslo. Kronprinsesse Mette-Marit og resten av kronprinsfamilien står ekstra tidlig opp, ettersom de også tar imot barnetoget i Asker - grytidlig på morgenen.

KRONPRINSFAMILIEN: Mette-Marit har fullt program hele 17. mai. Det er ikke Slottet som nå søker etter stand-in, men et filmselskap som skal lage en reklamefilm med en Mette-Marit-kopi i 17. mai-setting. Foto: Andreas Fadum
KRONPRINSFAMILIEN: Mette-Marit har fullt program hele 17. mai. Det er ikke Slottet som nå søker etter stand-in, men et filmselskap som skal lage en reklamefilm med en Mette-Marit-kopi i 17. mai-setting. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Mette-Marits popularitet vil altså ingen ende ta - og nå søker det norske filmselskapet Sheriff Film Company etter en Mette-Marit-dobbeltgjenger til innspilling av en reklamefilm.

Ifølge utlysningen, som er lagt ut på nettstedet Statist.no, skal reklamefilmen spilles inn på Norsk Filmstudio på Jar utenfor Oslo. Selve filmingen skal foregå innendørs - og settingen skal være 17. mai, som er Norges nasjonaldag.

Betalingen for oppdraget er imidlertid langt fra kongelig, statisten får «bare» 600 kroner for oppdraget.

«Vi leter etter deg som ligner litt på Mette-Marit. Har du langt blondt hår som kommer du langt! Varigheten er noen timer i løpet av denne dagen, mest sannsynligvis på dagtid», skriver filmselskapet i utlysningen.

17. MAI: Mette-Marit og Haakon på Slottsbalkongen 17. mai Foto: Andreas Fadum
17. MAI: Mette-Marit og Haakon på Slottsbalkongen 17. mai Foto: Andreas Fadum Vis mer

Det har ikke lyktes Se og Hør å få noen uttalelser fra Sheriff Film Company om hvilken rolle Mette-Marit-kopien skal ha i filmen eller hvem som er oppdragsgiver bak TV-reklamen, men etter det Se og Hør erfarer skal scenen med Mette-Marits tilstedeværelse ha et humoristisk preg.

Misbrukt på sex-side

Det er ikke helt uvanlig at kongelige blir brukt i reklamefilmer eller i parodier . Av og til kan det være innafor, men som oftest har de kongelige hovedpersonene trolig ikke noe spesielt stort ønske om at dobbeltgjengere tar deres plass i kommersielle reklamefilmer. Kronprinsesse Mary er en av de kongelige som har blitt utnyttet gjennom reklame på Facebook.

Kronprinsesse Mette-Marit er også flere ganger blitt brukt i reklamer. En annonse hevdet at Mette-Marit hadde slanket seg 12 kilo med deres produkter, mens et annet nettsted brukte bilde av Mette-Marit side om side med pornobilder på et nettsted som reklamerte for sex-treff.

LES OGSÅ: Mette-Marit fikks servert høne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer