Prins Carl Philip:

Sofias søte gest til ektemannen

Svenskeprinsen fyller 41 år i dag.

FYLLER ÅR: I dag, onsdag 13. mai, har prins Carl Philip av Sverige bursdag, men feiringen blir av den mer beskjedne sorten. Her er han med kona prinsesse Sofia sommeren 2019. Foto. NTB Scanpix
FYLLER ÅR: I dag, onsdag 13. mai, har prins Carl Philip av Sverige bursdag, men feiringen blir av den mer beskjedne sorten. Her er han med kona prinsesse Sofia sommeren 2019. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, onsdag 13. mai, er det 41 år siden Sveriges prins Carl Philip kom til verden. Den ferske 41-åringen er dronning Silvia (76) og kong Carl Gustafs (74) nest eldste barn, og eneste sønn.

Da 41-åringen kom til verden 13. mai 1979, måtte kong Carl Gustaf haste hjem fra Tyskland hvor han var på besøk hos noen slektninger. Termindatoen var nemlig i utgangspunktet i starten av juni, skriver Svensk Damtidning.

Prinsen ble døpt i Slottskyrkan i Stockholm 31. august samme år, og han hadde ingen ringere enn Danmarks dronning Margrethe (80) blant sine faddere.

Prins Carl Philip ble født som kronprins, og var dermed først i rekken til å overta den svenske tronen. En grunnlovsendring som trådte i kraft 1. januar 1980, førte imidlertid til at hans eldre søster, kronprinsesse Victoria (42), ble tronarving.

Til tross for at prins Carl Philip er et kjent fjes i den svenske kongefamilien, blir bursdagsfeiringen av det beskjedne slaget.

Personlig gest

I motsetning til fødselsdagene til kronprinsessen og kongen - som tradisjonelt feires stort i Sverige - blir prins Carl Philips dag feiret ved at kongehuset deler et gratulasjonsbilde med folket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer