STOLT: Madde er for første gang i Sverige etter datteren ble født, og nyter å vise henne frem til familie og gode venner.  Foto: kungahuset.se
STOLT: Madde er for første gang i Sverige etter datteren ble født, og nyter å vise henne frem til familie og gode venner. Foto: kungahuset.seVis mer

Sofia smuglet inn for å se Leonore

Det er liten tvil om hvem som er hovedpersonen i den svenske kongefamilien nå om dagen!

SEOGHØR.NO: Mandag landet prinsesse Leonore på svensk jord for første gang, og venner og familie har nærmest stått i kø for å treffe søndagens dåpsbarn.

Besteforeldrene, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, var først ut. De kom til Madeleines nye leilighet på Hovstallet i Stockholm nesten med en gang familien kom fra flyplassen tidlig om morgenen. Onkel Carl Philip har også vært der, og garantert tante Victoria med familie.

SAMBOERE: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist er samboere, men har ennå ikke formalisert forholdet sitt. Hun er likevel for lengst inkludert i hans familie.  Foto: FameFlynet
SAMBOERE: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist er samboere, men har ennå ikke formalisert forholdet sitt. Hun er likevel for lengst inkludert i hans familie. Foto: FameFlynet Vis mer

Den svenske avisen Expressen kan avsløre at lille Leonore i tillegg har hatt besøk av onkel Carl Philips kjæreste, Sofia Hellqvist. Like før lunsj tisdag, ble brunetten smuglet inn i leiligheten.

Det var ifølge avisen første gang Sofia traff prinsessen på svensk jord, og det skal ha vært stor enighet om det at det hele skjedde med diskresjon. Etter en drøy time med Madde, Chris og Leonore, forsvant Sofia ut bakveien og ble plukket opp av en Range Rover.

Det er ventet at Sofia også vil være gjest i dåpen på søndag til tross for at hun og Carl Philip ikke har formalisert forholdet sitt.

- Dersom man ser tilbake i historien går dette helt imot tradisjonen. Prins Daniel fikk aldri være med i offisiell sammenheng før han og Victoria forlovet seg, og det fikk heller ikke dronning Silvia, har historiker Herman Lindqvist sagt til Aftonbladet.

INVITERT: Sofia kom til Estelles dåp sammen med Chris O'Neill, som da ennå ikke var forlovet eller gift med Madeleine. Sofia er også ventet i lille Leonores dåp førstkommende søndag.
  Foto: Stella Pictures
INVITERT: Sofia kom til Estelles dåp sammen med Chris O'Neill, som da ennå ikke var forlovet eller gift med Madeleine. Sofia er også ventet i lille Leonores dåp førstkommende søndag. Foto: Stella Pictures Vis mer

Det svenske kongehuset har imidlertid de siste årene stadig oftere inkludert den tidligere reality-stjernen og glamourmodellen Sofia til kongelige tilsteldninger.


 
Da lille prinsesse Estelle (2) ble døpt 22. mai i 2012 ankom Sofia Hellqvist begivenheten arm i arm med Chris O'Neill. Siden har hun også blant annet vært i prinsesse Lilians begravelse, prinsesse Christinas sønns bryllup og i det storslåtte bryllupet mellom Madeleine og O'Neill i fjor sommer.

LES OGSÅ: Her er Spanias nye dronning