Sofia blir prinsesse

I dag ble det offisielt at vakre Sofia Hellqvist får prinsessetittel.

PRINSESSE: Sofia Hellqvist blir prinsesse når hun gifter seg med prins Carl Philip 13. juni. Foto: Aftonbladet
PRINSESSE: Sofia Hellqvist blir prinsesse når hun gifter seg med prins Carl Philip 13. juni. Foto: Aftonbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
PENT PAR: Sofia og Carl Phillip ankommer lysningen. Foto: Scanpix
PENT PAR: Sofia og Carl Phillip ankommer lysningen. Foto: Scanpix Vis mer
HJERTEKNUSER: Prinsesse Estelle sjarmerte nok mange da hun ankom sammen med foreldrene. Foto: Scanpix
HJERTEKNUSER: Prinsesse Estelle sjarmerte nok mange da hun ankom sammen med foreldrene. Foto: Scanpix Vis mer
FAMILIE: Prinsesse Madeleine ankom sammen med ektemannen Christopher O'Neill og datteren prinsesse Leonore. Foto: Aftonbladet
FAMILIE: Prinsesse Madeleine ankom sammen med ektemannen Christopher O'Neill og datteren prinsesse Leonore. Foto: Aftonbladet Vis mer
PRINSESSE: Etter bryllupet i juni får Sofia prinsesse-tittel. Foto: Aftonbladet
PRINSESSE: Etter bryllupet i juni får Sofia prinsesse-tittel. Foto: Aftonbladet Vis mer
PÅ PLASS: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel var selvfølgelig på plass under lysningen. Her sammen med lille Estelle.  Foto: Scanpix
PÅ PLASS: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel var selvfølgelig på plass under lysningen. Her sammen med lille Estelle. Foto: Scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Mens den norske kongefamilien er i full sving med najonaldagsfestlighetene her hjemme, er det helt annet som står fore hos deres gode venner i nabolandet.

I dag fikk nemlig svenskene en forsmak på det som venter, da prins Carl Philip og hans Sofia Hellqvist tok ut lysning til ekteskap.

Sammen med familie, venner og deler av det offisielle Sverige, var det blivende ekteparet samlet i Slottskyrkan til såkalt lysningsgudstjeneste – samme sted som de skal vies om en knapp måned.

«Lysning» er en kunngjøring overfor presten og menigheten om at man skal gifte seg, og historisk er det på dette tidspunktet forsamlingen kan komme med innvendinger om ekteskapet.

Under lysningen ble det også offentliggjort at Sofia blir prinsesse etter vielsen 13.juni. Det bekrefter det svenske kongehuset på sine nettsider.

Her kommer det frem at 30-åringen skal bære tittelen Hennes Kongelige Høyhet, Prinsesse Sofia, hertuginne av Värmland.

Saken fortsetter under bildet.
Allerede mandag denne uken skrev Expressen at kong Carl Gustaf hadde bestemt seg for å gi sin blivende datter en prinsessetittel.

– I dag tituleres hun som «frøken» i kongelige sammenhenger, men for å kunne utøve sin gjerning side om side med prinsen, er en prinsessetittel påkrevet i offisielle sammenhenger. Ikke minst i utlandet, skrev avisen.

I fjor var faktisk det kong Carl Gustaf og dronning Silvia i Norge på 17.mai, mens deres lille barnebarn, Estelle, hadde sitt første offiselle oppdrag hjemme i Sverige.

Les også: Viste seg sammen første gang etter skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer