Snylter på vennene sine

Kronprins Frederiks lommebok er så tung at han sliter med å få den opp av lomma.

FRYNSEGODER: Pengene brenner ikke i lommene til Mary og Frederik... Foto: All Over Press
FRYNSEGODER: Pengene brenner ikke i lommene til Mary og Frederik... Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjerrigknark!


Danmarks kronprins Frederik er en formuende mann, med en apanasje tilsvarende en årsinntekt på 40 millioner danske kroner. Men selv om 38-åringen er innehaveren av American Express' eksklusive Centurion-kort for spesielt utvalgte kunder, er det ytterst sjelden han tar det i bruk.


Danske Ekstra Bladet har tittet nærmere på kronprinsens luksusliv, og kan avsløre at Frederik og hans Mary gjerne benytter seg av gratis vennetjenster, fremfor å åpne lommeboken. Ifølge avisens nettutgave står underdanige mennesker i kø for å gni skuldre med det rojale paret, noe som gjør at Frederik og Mary kan velge og vrake blant gratis ferier.


Frederik er ivrig på ski, men fremfor å suse nedover løypene i franske Val d'Isere slik han gjorde tidligere, velger tronarvingen nå Verbier i Sveits, hvor han kan bo gratis hos sin gode venn Peter Warnøe.


Når sommeren nærmer seg vil Frederik som dansker flest gjerne feriere i Skagen, og der har han flere ganger fått låne vennen Jørgen Skeels sommerhus.


Transportutgifter trenger heller ikke det danske kronprinsparet å tenke på. Bilfirmaene står i kø for å gi Frederik og Mary gratis biler, for å se de kongelige kjøre rundt i deres merker er uvurderlig reklame! Paret fikk derfor en Toyota Land Cruiser i bryllupsgave, men etter eget ønske byttet de den i en mer familievennlig Previa. Og når bilen blir for ubekvem står flere finansfamilier parate til å låne dem sine privatfly.


I tillegg til gratis bryllupsreise og seilturer, åpner godseiere Danmark rundt dørene til sine herskapshus etter kronprinsparets ønske. Vi regner med at hotell-Danmarks kongesuiter må vente forgjeves på Frederik og Marys inntreden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer