DRONNING? Australsk magasin hevder å vite at kronprinsesse Mary snart er dronning av Danmark.

 Foto: All Over Press
DRONNING? Australsk magasin hevder å vite at kronprinsesse Mary snart er dronning av Danmark. Foto: All Over PressVis mer

- Snart blir Mary dronning

Australsk magasin hevder at tronskifte i Danmark er få uker unna.

SEOGHØR.NO: Det siste halvannet året har det vært hele tre europeiske monarker som abdisert og overlatt tronen til den yngre garde. Nå hevder det australske kvinnebladet Woman's Day at danske dronning Margrethe skal gjøre som sine spanske, nederlandske og belgiske kollegaer.

- Vår Mary blir dronning, skriver nettstedet om autralskfødte Mary - og hevder samtidig å vite at troskifte bare er noen uker unna.

DANMARKS NYE KONGEPAR: En gang i fremtiden vil kronprins Frederik overta tronen etter sin mor, men det er nok ikke med det første. Det danske kongehuset aviser ryktene. Foto: All Over Press
DANMARKS NYE KONGEPAR: En gang i fremtiden vil kronprins Frederik overta tronen etter sin mor, men det er nok ikke med det første. Det danske kongehuset aviser ryktene. Foto: All Over Press Vis mer

Det innebærer altså at kronprins Frederik tar over rollen som konge - og at hans åtte år gamle sønn Christian blir kronprins. Nettstedet skriver at dronning Margrethe vil gi fra seg stafettpinnen på grunn av dårlig helse, og at hun allerede har startet dronningskole for sin svigerdatter.

Det er imidlertid ikke tradisjon for tronskifte i de skandinaviske kongehusene, og den danske dronningen har flere ganger uttalt at hun slett ikke har planer om å gi fra seg tronen. Hun ønsker å jobbe så lenge hun kan.

Det danske kongehuset avkrefter også det hele:

– Denne historien er simpelthen tatt ut av det blå. Hennes Majestet Dronningen har det glimrende, og planlegger ikke å abdisere, sier pressesjef Lene Balleby til Ekstrabladet.

 

Les også: Kongens venn i farsskapssak