Prins Joachim:

Snakker ut etter operasjonen

Prins Joachim møter pressen.

ÅPNER OPP: For halvannen måned siden ble prins Joachim utskrevet etter å ha vært innlagt på sykehus med blodpropp i hjernen. Nå snakker han ut. Her med kona, prinsesse Marie, fra en annen anledning. Foto: NTB
ÅPNER OPP: For halvannen måned siden ble prins Joachim utskrevet etter å ha vært innlagt på sykehus med blodpropp i hjernen. Nå snakker han ut. Her med kona, prinsesse Marie, fra en annen anledning. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av august ble prins Joachim utskrevet fra sykehuset etter å ha vært innlagt for blodpropp i hjernen. I etterkant ble det delt et bilde av ham, og fredag morgen møter han pressen.

Dette er første gang prinsen selv snakker ut etter innleggelsen.

- Velkommen til ambassaden, som er min nye arbeidsplass, lyder det fra prins Joachim.

- Det må sies at dette er noe jeg har gledet meg enormt til. Ikke minst etter denne sommeren, som var en ikke-sommer i mitt tilfelle, fortsetter han.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Unnvek hjemreise-spørsmål

Videre forklarer prins Joachim at han har vært spent på å komme i gang igjen stille og rolig etter legens råd. Han legger til at den nye jobben blir både spennende og utfordrende.

- Det blir mange interessante opplevelser for Forsvaret og selvfølgelig Danmark, forklarer han.

Etter å ha snakket kort om sin nye jobb, uttaler prinsen:

- Det var det jeg ønsket å kunngjøre her. Da vil jeg ønske dere en god dag, og så vet jeg at dere vil oppleve mye kultur senere.

På spørsmål om hvordan han føler seg, svarer prinsen:

- Jeg føler meg bra.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

- Kommer du noensinne tilbake til Danmark? spør pressen, hvorpå Joachim svarer:

- La meg bare begynne her først.

Deretter forsvinner Joachim inn i den danske ambassaden for å ta fatt på sin første dag i ny jobb.

Utsatte ny jobb

Det var 25. juli prinsen ble lagt inn på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike, hvor han gjennomgikk en operasjon umiddelbart. 51-åringen ble innlagt bare timer etter at han ga et intervju til fransk presse, hvor det da ikke var noe som tydet på at han var syk.

Overlege Helle Iversen har tidligere sagt til danske B.T at prins Joachim har vært heldig.

- Det virker som det har vært en stor blodpropp, og når han ikke har fått noen varige mén, tyder det på at han har blitt behandlet raskt.

Joachim skulle etter planen ha startet i ny jobb som forsvarsattaché ved den danske ambassaden i Paris 1. september, men oppstarten for jobben ble utsatt grunnet blodproppen han ble rammet av i sommer.

Det bekreftet Det danske kongehuset overfor Ekstra Bladet.

- Prins Joachim tar sikte på å starte i midten av september. Prins Joachim er fortsatt i bedring og gleder seg til å i løpet av september begynne i sin nye stilling som forsvarsattaché, het det i kongehusets uttalelse.

- Etter legenes vurdering vil prinsens oppstart foregå stille og rolig med hjemmearbeid, som jo også er helt i tråd med den generelle arbeidssituasjonen i Paris som følge av covid-19, sto det videre.

- Et sjokk

I etterkant av innleggelsen brøt prinsens ekskone, grevinne Alexandra, tausheten.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene var bekymret, etter at Prins Joachim ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

- Det hele kom som et stort sjokk for oss, da vi nettopp hadde avsluttet noen fantastisk skjønne feriedager sammen på Chateau de Cayx i forbindelse med prins Felix' fødselsdag, sa grevinnen gjennom sin presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, til danske Se og Hør.

Grevinne Alexandra er mor til prins Joachims to sønner Nikolai og Felix. Hun giftet seg med den danske prinsen i 1995. De skilte seg imidlertid i 2005.

LES OGSÅ: - Et sjokk for hele Danmark

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer