Snakk om ekstra-service!

Tyskerne vet ikke hva godt de skal gjøre for Mette-Marit... Denne uken satte Lufthansa to ganger opp større fly for at hun skulle kunne fly direkte - og med dem!

FLYVERTINNER MED FLAGG: Lufthansas flyvertinner vinket farvel til sin celebre gjest med norske flagg.
 Foto: Antony Jones/All Over
FLYVERTINNER MED FLAGG: Lufthansas flyvertinner vinket farvel til sin celebre gjest med norske flagg. Foto: Antony Jones/All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fikk dobbelt så stort fly!

- Det er ingen hemmelighet at jeg ikke er så begeistret for å fly, sa kronprinsesse Mette-Marit (33) i et intervju tidligere i år.

Hun er i årenes løp blitt langt flinkere til å takle flyskrekken, men hun unngår å fly så sant det er mulig. Og når hun må fly, prøver hun å unngå mellomlandinger og småfly.

Så da Slottet og ambassaden i Berlin skulle legge opp Mette-Marits tur til Hamburg, hadde de et lite problem...

LES OGSÅ: Hyllet som superstjerne

Direkteforbindelsen Oslo-Hamburg er nemlig ikke spesielt god. Lufthansa har en daglig forbindelse, men den flys til vanlig med en såkalt CRJ - et fly med plass till 50-70 personer. Denne flytypen liker ikke kronprinsessen å fly med.

Derfor vurderte Slottet å la Mette-Marit fly med et større rutefly til en annen by i Tyskland - og kjøre bil videre til Hamburg.

BILDESPESIAL: Mette-Marit i Hamburg!

Men så kom etter det Se og Hør kjenner til ledelsen i Lufthansa opp med et tilbud om en bedre løsning: De ville sette opp et større fly på ruten - for kronprinsessens skyld!

Selskapet tilbød en Boeing 737-300, en flytype Mette-Marit er komfortabel med - og som hun ofte flyr med både hjemme og i utlandet.

Og da Mette-Marit og hennes følge tirsdag ettermiddag kom til Hamburg, var det med et Boeing-fly med plass til 123 passasjerer - som ikke engang var halvfullt. Det samme gjentok seg da kronprinsessen fløy hjem igjen til Oslo.

Vi har alle friskt i minne at Mette-Marit og Haakon etter fylkesturen i Sogn og Fjordane kjørte bil i mange timer - og krysset fylkesgrensen til Møre og Romsdal - for å kunne fly hjem til Oslo i et større rutefly fra SAS.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer