FLYVERTINNER MED FLAGG: Lufthansas flyvertinner vinket farvel til sin celebre gjest med norske flagg.
 Foto: Antony Jones/All Over
FLYVERTINNER MED FLAGG: Lufthansas flyvertinner vinket farvel til sin celebre gjest med norske flagg. Foto: Antony Jones/All OverVis mer

Snakk om ekstra-service!

Tyskerne vet ikke hva godt de skal gjøre for Mette-Marit... Denne uken satte Lufthansa to ganger opp større fly for at hun skulle kunne fly direkte - og med dem!

Fikk dobbelt så stort fly!

- Det er ingen hemmelighet at jeg ikke er så begeistret for å fly, sa kronprinsesse Mette-Marit (33) i et intervju tidligere i år.

Hun er i årenes løp blitt langt flinkere til å takle flyskrekken, men hun unngår å fly så sant det er mulig. Og når hun må fly, prøver hun å unngå mellomlandinger og småfly.

Så da Slottet og ambassaden i Berlin skulle legge opp Mette-Marits tur til Hamburg, hadde de et lite problem...

LES OGSÅ: Hyllet som superstjerne

Direkteforbindelsen Oslo-Hamburg er nemlig ikke spesielt god. Lufthansa har en daglig forbindelse, men den flys til vanlig med en såkalt CRJ - et fly med plass till 50-70 personer. Denne flytypen liker ikke kronprinsessen å fly med.

Derfor vurderte Slottet å la Mette-Marit fly med et større rutefly til en annen by i Tyskland - og kjøre bil videre til Hamburg.

BILDESPESIAL: Mette-Marit i Hamburg!

Men så kom etter det Se og Hør kjenner til ledelsen i Lufthansa opp med et tilbud om en bedre løsning: De ville sette opp et større fly på ruten - for kronprinsessens skyld!

Selskapet tilbød en Boeing 737-300, en flytype Mette-Marit er komfortabel med - og som hun ofte flyr med både hjemme og i utlandet.

Og da Mette-Marit og hennes følge tirsdag ettermiddag kom til Hamburg, var det med et Boeing-fly med plass til 123 passasjerer - som ikke engang var halvfullt. Det samme gjentok seg da kronprinsessen fløy hjem igjen til Oslo.

Vi har alle friskt i minne at Mette-Marit og Haakon etter fylkesturen i Sogn og Fjordane kjørte bil i mange timer - og krysset fylkesgrensen til Møre og Romsdal - for å kunne fly hjem til Oslo i et større rutefly fra SAS.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.