<strong>BABYLYKKE:</strong> Lørdag kunne danske kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ønske velkommen til sine tvillinger - en gutt og en jente.  Foto: SCANPIX
BABYLYKKE: Lørdag kunne danske kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ønske velkommen til sine tvillinger - en gutt og en jente. Foto: SCANPIX Vis mer

Smuglet inn bakveien for å se søsknene

Men tvillingenes liv blir et ganske annet enn for storebror Christian.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I helgen kunne danskenes kronprinspar Frederik (42) og Mary (38) endelig ønske velkommen til sine etterlengtede tvillinger.

Barna, som kom til verden lørdag formiddag, skal være i god form, og kronprins Frederik kunne selv fortelle at den lille gutten veier 2647 gram og er 47 lang, mens piken er en centimeter kortere og veier 2554.

Foreløpig er det uvisst hva de to skal hete og når de kommer ut fra sykehuset, men søndag kveld fikk storebror prins Christian (5) og storesøster prinsesse Isabella (3) se sine småsøsken for aller første gang, skriver Ekstra Bladet.

- De synes det var spennende å se sine nye søsken, forteller det danske hoffets pressekoordinator, Lene Balleby, til avisen.

Prins Christian var syk lørdag, da tvillingene kom til verden, og derfor måtte han og Isabella vente til søndag med å få møte de nye familiemedlemmene.

Både dansk og utenlandsk presse har befunnet seg utenfor Rigshospitalet de siste dagene, i håp om å få bilder av Christian og Isabella i det de ankom sykehuset. Ifølge Balleby ønsket imidlertid kronprinsparet å verne de to, og smuglet dem derfor inn en av bakveiene.

- Ja, det er den løsningen man har valgt, sier Balleby videre.

Ifølge hoffet står alt vel til med de to nye kongelige, som blir nummer fire og fem i køen om tronen, men eksperter sier nå at livene til tvillingene kan bli svært annerledes fra livet til storebror Christian, skriver B.T.

Mens Christian blir oppdratt til å bli konge, skal de to tvillingene i større grad selv definere sine egne liv, og får dermed større frihet, men også noen vansker.

- De kan og skal velge sine liv, i motsetning til prins Christian. De får større friheter, men det blir også vanskelig, fordi de ikke kan unngå at de er kongelige, sier kongehusekspert og historiker Jes Fabricius Møller til B.T. 

Kronprins Frederik har ofte snakket om «plikten» man vokser opp med som tronarving, og har ikke alltid hatt lett for å forholde seg til sine royale oppgaver. Men de to tvillingene skal ifølge B.T. hverken oppdras eller utdannes til å kunne regjere landet. Likevel slipper de ikke helt unna «plikten».

- De er i utgangspunktet friholdt for de forpliktelsene som hviler på prins Christian, men at de er en del av kongefamilien kommer til å ha en stor innvirkning på deres liv, og det vil i realiteten hvile en form for plikt på dem, fordi de vil bli vurdert ut fra mange av de samme normene som gjelder for deres eldre søsken, sier Møller.

Selv om mediene kommer til å følge barnas liv og oppvekst i like stor grad som storesøsknene, får de likevel større frihet i forhold til yrker og identitet.

- Avhengig av sine interesser kan tvillingene velge de livene de selv ønsker, i likhet med prins Joachim, som har blitt godseier. Men utfordringen kan bli å velge et liv som er meningsfullt innenfor de rammer som det innebærer å være kongelig, sier Møller.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Kanskje vi skal kalle ham Elvis?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer