STENGER DØRENE: Slottet vil bli stengt for offentlige omvisninger på ubestemt tid, i lys av terrortrusselen som PST varslet om torsdag. Foto: Morten Eik, Se og Hør
STENGER DØRENE: Slottet vil bli stengt for offentlige omvisninger på ubestemt tid, i lys av terrortrusselen som PST varslet om torsdag. Foto: Morten Eik, Se og HørVis mer

Slottet stenges etter terrortrusler

Omvisninger for publikum stanses på ubestemt tid.

SEOGHØR.NO: Etter at Politiets sikkerhetstjeneste torsdag varslet om en mulig terroraksjon i Norge, har Slottet i Oslo bestemt seg for å avlyse alle offentlige omvisninger på ubestemt tid.

«I lys av den mulige terrortrusselen mot Norge har hoffsjefen besluttet å stanse omvisningene på Slottet inntil videre», står det i en pressemelding på Slottets hjemmesider.

Rådhuset og Stortinget er også stengt for publikum.

PSTs sjef Benedicte Bjørnland sa på en pressekonferanse torsdag at politiet hadde fått konkret informasjon om et nært forestående angrep i Norge.

– Vi mottok nylig informasjon med tilknytning til en ekstrem islamistisk gruppe rekruttert i Syria som kan ha til hensikt å gjennomføre en terrorhandling i Norge, sa Bjørnland.

Statsminister Erna Solberg har ifølge VG avlyst ferien på grunn av truslene.

- Jeg kan bekrefte at statsministeren har valgt å utsette sin planlagte oppstart av ferien i dag. Det er den spesielle situasjonen som PST og politiet har orientert om som er årsaken, sier statssekretær Sigbjørn Aanes ved Statsministerens kontor.

Kronprinsen skal reise til New York for å være med på Nexus Global Youth Summit i FN-bygningen i morgen. Ifølge NRK blir denne reisen ikke avlyst.

 

LES OGSÅ: Dronningen ble med på «selfie» 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.