Slottet på listen over terrormål

Anders Behring Breivik vurderte å slå til ved det kongelige slott.

TERRORMÅL: Da Anders Behring Breivik la terrorplanene, hadde han slottet som et av sine mål. Foto: Scanpix
TERRORMÅL: Da Anders Behring Breivik la terrorplanene, hadde han slottet som et av sine mål. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Da massemorderen Anders Behring Breivik (32) la sine planer om hvor han ville slå til, var det kongelige slott, samt Arbeiderpartiets kontor på listen over terrormål. Det skriver VG.

Breivik skal selv ha uttalt dette i avhør.

- Han har sagt i avhør at han hadde planer om å angripe flere mål, men at han 22. juli bare hadde regjeringskvartalet og Utøya som mål, forteller politiadvokat Fredrik Hjort Kraby til avisen.

Ifølge politiet var det slottets symbolikk som var grunnen til at han ønsket å slå til der - altså ikke personene som oppholder seg der.

Slottet ble stengt etter tragedien for en drøy uke siden. Kong Harald var tydelig rørt da han natten etter angrepene holdt en tale til det norske folk.

- I dag er vi vitne til grusomme handlinger både i Oslo og på Utøya. Våre tanker går selvsagt til alle som er rammet og deres pårørende. Men de går også til statsministeren, som jeg har snakket med, og til det politiske Norge, sa Kongen til NRK.

Ifølge assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Sven Gjeruldsen, befant kongefamilien seg ikke ved det kongelige slott da terrorbomben gikk av i Oslo.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Slik uttrykker de kongelige sin sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer