Prinsesse Märtha Louise:

Slottet beklager på vegne av prinsesse Märtha Louise

Se og Hør har avdekket feil i egenerklæringa i salgsdokumentene på Märthas feriebolig.

FEIL I SALGSDOKUMENTENE: Etter at Se og Hør avslørte feil i egenerkæringen på salgsdokumentene til prinsesse Märtha Louises feriebolig, Bloksbjerg, beklager nå Slottet på vegne av prinsessa. Foto: Se og Hør/NTB Scanpix
FEIL I SALGSDOKUMENTENE: Etter at Se og Hør avslørte feil i egenerkæringen på salgsdokumentene til prinsesse Märtha Louises feriebolig, Bloksbjerg, beklager nå Slottet på vegne av prinsessa. Foto: Se og Hør/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august kunne Se og Hør avsløre at prinsesse Märtha Louise (47) selger ferieboligen Bloksbjerg, som ligger ved Hankø utenfor Fredrikstad.

AVSLØRER FEIL: Se og Hør har oppdaget feil i prinsessens egenerkæringsskjema i solgsprospektet for ferieboligen Bloksbjerg. Faksimile: Se og Hør
AVSLØRER FEIL: Se og Hør har oppdaget feil i prinsessens egenerkæringsskjema i solgsprospektet for ferieboligen Bloksbjerg. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Boligen, som har en storslått utsikt over Oslofjorden, har vært kongefamiliens feriehus gjennom over 70 år, men i 2001 arvet prinsessen hytta som i 1947 ble kjøpt av daværende kronprins Olav.

Snart ti måneder etter at det ble besluttet å legge boligen ut for salg, er Bloksbjerg fortsatt ikke solgt.

Nå kan Se og Hør videre avsløre feil gjort av prinsesse Märtha Louise i egenerklæringsskjemaet på boligens salgsprospekt.

Beklager på prinsessens vegne

Det er på egenerklæringsskjemaets spørsmål omkring skaderapport og tilstandsvurderinger, eller om det er utført målinger på eiendommen, at feilene ligger.

Her svarer nemlig Märtha Louise at flere kontroller jevnlig er blitt utført av Det kongelige hoff. Med andre ord gir prinsessen inntrykk av at slottet har vært involvert i vedlikeholdsarbeidet av boligen.

Dette stemmer ikke, kan informasjonssjef Guri Varpe fortelle til bladet. Foruten en tilstandsvurdering i 2011, som da lå innenfor hoffets rådgivende oppgaver, og en verdi- og takstvurdering da prinsessen overtok boligen, har det kongelige hoff ikke utført arbeid på Bloksbjerg de senere år, sier Varpe.

ARVEGODS: Märtha arvet flotte Bloksbjerg fra kong Olav. Foto: Se og Hør
ARVEGODS: Märtha arvet flotte Bloksbjerg fra kong Olav. Foto: Se og Hør Vis mer

Som følge av feilen i egenerklæringen, beklager slottet på vegne av prinsessen.

- De to punktene i egenerklæringen er unøyaktig formulert, og det beklager prinsessen. Dette vil nå bli rettet opp, sier Varpe til bladet.

Slottsforvalter gikk på dagen

Det er ikke første gang at slottet må svare på spørsmål fra mediene vedrørende vedlikeholdsarbeid av kongelige eiendommer.

Dagbladet kunne i fjor avsløre hvordan slottsforvalter Ragnar Osnes i 2016 ga en kontrakt verdt flere millioner til et selskap eid av en malermester som var under politietterforskning for økonomisk kriminalitet. Osnes var på det tidspunktet kjent med etterforskningen.

Osnes ønsket ikke å besvare Dagbladets forespørsel om å kommentere opplysningene i forbindelse med deres sak i april i fjor. Dagen etter gikk han på dagen, etter at spørsmålene fra Dagbladet utløste en omfattende intern gransking ved hoffet. Følgende skrev det kongelige hoff en pressemelding om saken:

«Slottsforvalter Ragnar Osnes har på bakgrunn av brudd på Hoffets interne retningslinjer valgt å fratre sin stilling med umiddelbar virkning. Brudd på retningslinjene ble avdekket ved en intern gjennomgang.

Uenighet omkring pris

Kort tid etter at planene om salget av Bloksbjerg ble kjent i fjor, skrev Dagbladet at det var stor uenighet om hvor mye den historiske eiendommen kunne gå for når den selges. I slutten av april ble det kjent at eiendommen altså legges ut for salg.

- Vi kjører full rulle etter påske. Taksten er 35 millioner, og den endrer vi ikke på, men kanskje gjør vi noe med prisen. Det er ikke endelig bestemt. Vi er uansett åpne for bud, sier Torbjørn Ek i Advokat Ek til Finansavisen.

MÄRTHA OG SJAMANEN: Fire damer som var til stede under under showet i Tromsø forteller om sin opplevelse. Video: Eric Kama Steinberg. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Som nevnt ble det avslørt i fjor at prinsessen hadde planer om å selge eiendommen. Likevel ble den aldri lagt ut for salg i fjor sommer.

- Det var basert på lekkasjer, men vi gikk aldri ut med noe salg da. Dog fikk vi et par interessenter med antydning rundt 30 millioner kroner, og disse ligger fortsatt og vaker. Men vi tar ingenting for gitt før vi har skriftlige bud, sier Ek videre.

Dagbladet skrev i fjor at det var kjendismegler Torbjørn Ek som har fått salgsoppdraget, og han la ingenting imellom da han kommenterte prisanslaget Se og Hør hadde fått fra tidligere stjernemegler Miguel Sørholt. Ek var nemlig kraftig uenig i anslaget, og megleren opplyste at taksten på Bloksberg er halvparten av dette - altså 35 millioner kroner:

«Ser du refererer et «ekspertanslag» på prisen. Tenkte det var greit å opplyse deg om at innhentet takst sier kr 35 mill. hvilket jeg mener er et greit utgangspunkt», skrev Ek i en e-post til Dagbladet, men la til at han håpet prisen blir høyere.

LES OGSÅ: Kranglet om prisen. Nå selger hun sommerparadiset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer