Amy Schumer:

Sliter med samme lidelse som hertuginne Kate

Komiker Amy Schumer må avlyse deler av turneen.

SAMME SYKDOM: Den verdenskjente komikeren Amy Schumer lider av samme svangerskapssykdom som hertuginne Kate slet med i alle sine tre tidligere svangerskap. Foto: Instagram, NTB Scanpix
SAMME SYKDOM: Den verdenskjente komikeren Amy Schumer lider av samme svangerskapssykdom som hertuginne Kate slet med i alle sine tre tidligere svangerskap. Foto: Instagram, NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Gleden var stor da den amerikanske komikeren Amy Schumer (37) kunngjorde i slutten av oktober at hun venter sitt første barn sammen med ektemannen Chris Fisher (38).

Bare noen uker etter fikk imidlertid pipa en helt annen lyd. Siden kunngjøringen har komikeren slitt med svangerskapsplager, noe som tilsynelatende har satt en demper for den enorme babygleden.

Tidligere denne måneden sto 37-åringen på scenen i Las Vegas, der Schumer innrømmet at svangerskapet ikke hadde vært helt enkelt.

- Jeg liker det ikke. Graviditeten har vært svært tøff så langt, uttalte hun, ifølge People.

Fem dager senere havnet hun på sykehus på grunn av ekstrem svangerskapskvalme.

VENTER BARN: Amy Schumer og Chris Fisher blir foreldre neste år, om alt går som det skal. Foto: NTB scanpix
VENTER BARN: Amy Schumer og Chris Fisher blir foreldre neste år, om alt går som det skal. Foto: NTB scanpix Vis mer

Samme diagnose som Kate

Forrige uke delte komikeren et bilde av seg selv på Instagram der hun skrev at hun hadde fått påvist diagnosen «hyperemesis gravidarum», eller ekstrem svangerskapskvalme som det heter på norsk.

Dette er samme lidelse som britiske hertuginne Kate (36) har slitt med i sine tidligere svangerskap.

Ifølge Hypermesis Gravidarum Norge kjennetegnes lidelsen av ekstrem kvalme, vekttap og liten mulighet til å holde mat og drikke nede.

Omtrent 3,5 av 1000 kvinner får symptomene som Schumer nå opplever.

Hertuginne Kate har slitt med «hyperemesis gravidarum» i alle sine tre svangerskap. Svangerskapet med Louis (6 md.) var imidlertid hakket verre enn hennes to tidligere svangerskap, med Charlotte (3) og George (5).

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William besøkte Norge og Oslo i vinter, mens Kate gikk gravid med prins Louis. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

Avlyste alt

Allerede da hun var mindre enn 12 uker på vei med prins Louis, så hertuginnen seg nødt til å avlyse alle sine kongelige plikter en periode.

Tilstanden ble også så hissig at Kate ikke hadde mulighet til å følge sønnen George til hans aller første skoledag i september i fjor.

Det ble dermed prins William som alene fulgte den daværende fireåringen til skoletrappen på anerkjente Thomas's Battersea, en privatskole som ligger sør i London.

STILTE OPP: Selv om hertuginne Kate ikke orket å følge sønnen til første skoledag, stilte pappa William opp. Her er far og sønn på vei mot skolen i september i fjor. Foto: NTB scanpix
STILTE OPP: Selv om hertuginne Kate ikke orket å følge sønnen til første skoledag, stilte pappa William opp. Her er far og sønn på vei mot skolen i september i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

For Amy Schumer sin del ser det ut til at hun har fått en mildere form av den ekstreme svangerskapskvalmen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Tilbake på jobb

På mandag delte den 37 år gamle komikeren enda et bilde på Instagram der hun skrev at hun allerede føler seg bedre. Hun kunne også glede fansen med at hun har planer om å fullføre deler av den planlagte turneen sin.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Jeg er så glad for at jeg føler meg bedre, og jeg vil fortsette turneen min. Likevel oppfordrer legen min meg til å ikke krysse hele landet ennå. Jeg er utrolig lei meg for at Seattle, Phoenix og Oakland blir utsatt. Jeg lover å komme tilbake, og sette opp de nye datoene snart. Resten av turneen vil gå som planlagt, skriver Schumer blant annet.

Vitset med Meghan og Harry

Det var som nevnt i oktober Amy Schumer kom med den gledelige nyheten om at hun og ektemannen Chris Fischer venter sitt første barn sammen.

Kunngjøringen ble presentert på originalt vis i form av et Instagram-innlegg hos forfatteren Jessica Yellin.

- Jeg er gravid (Amy Schumer), het det på et skjermbilde fra notat-appen til iPhone.

Komikeren selv henviste også til Yellins Instagram-profil, men la i tillegg ut et bilde - der hun redigerte inn hodene til seg selv og ektemannen på det som egentlig er et bilde av prins Harry og hertuginne Meghan. Sistnevnte er som kjent også gravid.

Til forskjell fra Schumer og sin svigersøster, hertuginne Kate, ser det tilsynelatende ut til at svangerskapet til hertuginne Meghan går knirkefritt for seg.

LES OGSÅ: Legger seg flate etter prinsens tabbe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer