Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Sliter med inntrengere

Hertugparet skal være bekymret for familiens sikkerhet.

SIKKERHETSPROBLEMER: Meghan og Harry flyttet tidligere i år til USA, der de har startet på sitt nye liv sammen med sønnen Archie. Overgangen skal imidlertid ikke bare ha vært enkel. Foto: NTB Scanpix
SIKKERHETSPROBLEMER: Meghan og Harry flyttet tidligere i år til USA, der de har startet på sitt nye liv sammen med sønnen Archie. Overgangen skal imidlertid ikke bare ha vært enkel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste månedene har hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) sammen med sønnen Archie (1) etablert seg i Los Angeles i USA, der de har startet på sitt nye og langt mer tilbaketrukne liv. 31. mars trakk det populære hertugparet seg offisielt tilbake fra den britiske kongefamilien, og det tok ikke lang tid før de vendte snuten mot statene.

Tidligere i vår ble det kjent at hertugparet var på husjakt i «engelens by», og i april snuste de blant annet på realityprofilen Kylie Jenners (22) tidligere hjem i Malibu utenfor Los Angeles.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer

Meghan og Harry har holdt en svært lav profil siden de forlot Storbritannia tidligere i år, men tabloidpressen har likevel vært stappfull av saker om hertugparet. Torsdag kom det imidlertid en heller uhyggelig nyhet om parets nye liv i USA.

Avisen The Daily Beast skriver nemlig at hertugparet skal ha store problemer med å få være i fred i sitt nye hjem i Hollywood Hills, og at de stadig vekk opplever at det kommer droner flygende over boligen deres.

Koblet inn politiet

Ifølge avisen skal det være snakk om minst fem dronerelaterte hendelser, som alle skal ha blitt rapport til politiet i Los Angeles. Et av tilfellene skal ha blitt rapportert 20. mai, etter at en drone skal ha blitt sett flygende over Meghan og Harrys hus.

En kilde tett på hertugparet sier til avisen at Meghan og Harry skal være svært bekymret for familiens sikkerhet.

FLYTTET: Sammen med sønnen Archie (1) har Meghan og Harry startet et nytt liv i Los Angeles. Men det skal ikke bare ha vært lett. Foto: NTB Scanpix
FLYTTET: Sammen med sønnen Archie (1) har Meghan og Harry startet et nytt liv i Los Angeles. Men det skal ikke bare ha vært lett. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De ser disse dronene komme mot dem, som de antar blir styrt av fotografer. Meghan mottok rasistiske drapstrusler da hun giftet seg, så terrortrusselen er veldig reell for dem, sier kilden til The Daily Beast, og fortsetter:

- Sett bort fra det, se for deg at du står i deres sko og må møte dette, hvordan ville dette føles? Å ha droner som surrer noen meter over hodet på deg, mens du prøver å leke med barnet ditt?

Kilden sier videre at det kan se ut til at folk glemmer at Meghan og Harry er ekte mennesker, og sier at alt hertugparet ber om, er å føle seg trygge i sitt eget hjem - slik som alle andre.

Søndag skrev Page Six at hertugparet skal ha ansatt et privat sikkerhetsteam som skal ivareta familiens sikkerhet - etter de gjentatte dronehendelsene.

Lang debatt

Dette er riktignok ikke første gang Meghan og Harrys sikkerhet har vært gjenstand for debatt. Tidligere i vår var det knyttet stor spenning til hvordan paret ville løse sikkerhetstiltaket rundt familien på tre, ettersom dette ikke lenger blir betalt av britiske skattebetalere.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

USAs president Donald Trump gikk i mars ut på sin egen Twitter-konto, der han gjorde det klart at USA ikke ville stå for betalingen av sikkerhetstiltakene.

«Jeg er en god venn og beundrer av dronningen og Storbritannia. Det ble fortalt at Harry og Meghan, som forlot Storbritannia, skulle flytte permanent til Canada. Nå har de forlatt Canada til fordel for USA. Men, USA kommer ikke til å betale for deres sikkerhet. De må betale selv», skrev presidenten.

Senere samme måned slo imidlertid hertugparet tilbake mot presidenten, og uttalte at de hadde fått en privatfinansiert sikkerhetsordning på plass. Det skrev flere medier, deriblant US Weekly.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex har ingen planer om å be den amerikanske regjeringen om sikkerhetsressurser. Privat finansierte sikkerhetsordninger er blitt gjort, het det i uttalelsen fra hertugparets talsperson.

Ifølge Mirror blir familien beskyttet av et team på opptil ni britiske offiserer, som til enhver tid passer på dem. Det er regnet at sikkerhet for hertugparet alene har kostet rundt tre millioner pund, rundt 30 millioner kroner, siden de forlot Storbritannia i november. Denne regninga har britiske skattebetalere tatt.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da familien bodde i Canada, tok lokalt politi vare på dem - en regning de kanadiske skattebetalerne tok. Det ble derimot fort kjent at dette ikke var en varig løsning, og i starten av mars ble det kjent at beskyttelsen ville opphøre siden de da ikke lenger var som kongelige å regne.

LES OGSÅ: - Jeg kjente henne ikke igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer