Prins William:

Slik vil han reagere hvis barna kommer ut av skapet

Prins William forteller at han og kona har diskutert temaet nøye.

ÅPENHET: Prins William forteller at han vil støtte alle sine tre barn dersom noen av dem identifiserte seg som lesbisk, homofil, bifil eller transperson. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHET: Prins William forteller at han vil støtte alle sine tre barn dersom noen av dem identifiserte seg som lesbisk, homofil, bifil eller transperson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag besøkte prins William (37) en veldedighetsorgansisasjon som jobber for unge, hjemløse LHBT-personer. Det var i den forbindelse at 37-åringen, som har barna George (5), Charlotte (4) og Louis (1) sammen med hertuginne Kate (37), svarte på følgende spørsmål:

- Dersom barnet ditt en dag i framtiden sier: «Jeg er homofil, jeg er lesbisk», eller hva som helst, hvordan ville du reagert?

- Vet du hva, jeg har tenkt en del på dette den siste tiden, fordi noen andre foreldre har spurt meg om det samme. Jeg tror ikke man tenker på dette før man selv blir forelder, og jeg tenker at det helt klart ville vært fint for min del, svarte prins William, ifølge en rekke medier, deriblant Evening Standard.

- Bekymrer meg

Selv om 37-åringen insisterer på at han vil støtte sine barn fullt ut, dersom noen av dem skulle identifisere seg som lesbisk, homofil, bifil eller trans i framtiden, legger ikke prinsen skjul på at det er en viss frykt knyttet til det potensielle scenarioet.

FAMILIE: Hertuginne Kate og prins William har de tre barna prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Hertuginne Kate og prins William har de tre barna prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det bekymrer meg hvor mange barrierer, forfølgelse og hvor mye hat de vil møte. Men det er det opp til oss alle å forsøke å rette opp i.

- Støtte hverandre

Ifølge The Telegraph utdypet prinsen videre at han og kona har diskutert temaet nøye, slik at barna vil være best mulig forberedt.

- Jeg mener kommunikasjon er nøkkelen når det kommer til alt. For å forstå, må man snakke sammen. På den måten står man bedre stilt til å støtte hverandre og å gå gjennom prosessen sammen.

Ifølge ovennevnte medier, var flere av de oppmøtte overrasket over den noe utradisjonelle åpenheten til prins William onsdag. Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener på sin side at 37-åringens uttalelse nesten kunne forventes.

- Selv om det britiske kongehuset er kjent for å være tradisjonelt og konservativt, er den yngre garde av et helt annet kaliber. Prins William og hertuginne Kate er svært opptatt av unge menneskers ve og vel, og setter stadig mangfold og inkludering på agendaen. At prinsen kommer med en slik uttalelse, overrasker meg derfor ikke, sier hun.

Saken fortsetter under:

Skapte historie

Kongehuseksperten opplever også at prinsens uttalelse framstår troverdig.

- Det faktum at han sier at det ikke spiller noe rolle om barna hans er det ene eller det andre, tenker jeg understreker at han virkelig mener det han sier. Det er ikke bare tomme ord og floskler. Jeg synes det er fantastisk at prinsen svarer direkte på dette. Det er nemlig ingen tvil om at åpenhet og inkluderende handlinger fra kongelige kan være med å bryte ned tabuer. Vårt eget kronprinspar besøkte jo faktisk Pride park i forrige uke, og uttalte at det var viktig å være der, sier hun.

Historisk har man sett ytterst få tilfeller av kongelige medlemmer som står frem som homofil.

I 2016 fortalte imidlertid Lord Ivar Mountbatten (56) at han er homofil i et intervju med Mail on Sunday. Lord Ivar er dronning Elizabeth sin firmenning og regnes som en utvidet del av den britiske kongefamilien.

56-åringen ble den gang historisk med sin åpenhet. I 2018 ble det også kjent at han skulle gifte seg med sin utkårede, James Coyle - et bryllup som sto sommeren samme år.

LES OGSÅ: Husker du disse kongelige skandalene?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer