Meghan og Harrys bryllup:

Slik var nattens ekstravagante feiring

Fyrverkeri, spesiell meny og musikalske innslag.

KJOLEBYTTE: Meghan Markle og prins Harry var klare for bryllupsfest ved Frogmore House i Windsor. Bruden byttet til en vakker Stella McCartney-kjole før festen. Foto: NTB scanpix
KJOLEBYTTE: Meghan Markle og prins Harry var klare for bryllupsfest ved Frogmore House i Windsor. Bruden byttet til en vakker Stella McCartney-kjole før festen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dagen derpå i Storbritannia. Lørdag formiddag ble hele verden vitne til at prins Harry (33) fikk sin skuespillerkjæreste Meghan Markle (36).

Selv om vielsen er en særdeles offentlig affære, vet få hva som egentlig skjer bak lukkede dører idet brudeparet for alvor skal feire sitt nye liv som mann og kone.

LES ALT OM BRYLLUPET HER!

Etter at hertuginne Meghan og prins Harry ga hverandre sitt ja, dro gjestene rett til St. George's Hall i Windsor slott for lunsj, så videre til bryllupsfesten.

KLARE FOR FEST: Det nygifte paret forlot Windsor slott for å reise videre til Frogmore House, der festen fant sted. Foto: NTB scanpix
KLARE FOR FEST: Det nygifte paret forlot Windsor slott for å reise videre til Frogmore House, der festen fant sted. Foto: NTB scanpix Vis mer

Klesbytte

Klokken 20.00 (norsk tid) ankom brudeparet Frogmore House for den store etterfesten, der prins Charles var kveldens vert.

Under den private feiringen, der kun 200 personer var invitert, byttet bruden blant annet til en ny kjole. Den hvite, stroppeløse kjolen er designet av den anerkjente designeren Stella McCartney, ifølge Vanity Fair.

I STRÅLENDE HUMØR: Meghan og Harry vinket til tilskuerne da de forlot Windsor slott. Foto: NTB scanpix
I STRÅLENDE HUMØR: Meghan og Harry vinket til tilskuerne da de forlot Windsor slott. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun hadde også byttet smykker, til et par øredobber og en nydelig ring med turkis sten. Ifølge Harper's Baazar er ringen fra avdøde prinsesse Diana.

Prins Harry hadde på sin side selv byttet ut uniformen med en smoking.

Spesielt drink-navn

Ifølge Daily Mail var det - kanskje ikke overraskende - en ekstravagant fest brudeparet hadde stelt i stand.

Brudeparet har tidligere gitt uttrykk for at de ønsket en nedtonet og avslappet atmosfære. Ifølge Express var det blant annet en «disco»-fest, med iskrembil i hagen, samt at det fantes forskjellige foodtrucker.

På menyen sto det blant annet sukkerspinn, kanapeer, og burgere, samt at man i baren hadde et stort utvalg av drinker inspirert fra «ulike deler av verden». En kilde forteller også til avisen at en av drinkene, laget av blant annet ingefær og rom, hadde fått navnet «Da Harry møtte Meghan».

ISTE?: Internett har talt: Enkelte mener blant annet at Pippa, hertuginne Kates søster, har kledd seg ut som en iste-boks. Vis mer

Ifølge nettstedet Food & Wine skal det ha vært mobilforbud under festen, slik at ingen private bilder fra festen blir delt i sosiale medier. At man kunne registrere festen utenfra, kommer kanskje ikke som en overraskelse.

- Kan noen spille?

I sosiale medier er det blant annet lastet opp bilde av det store fyrverkeriet som ble skutt opp i løpet av kvelden:

Gjestene skal ifølge Daily Mail ha festet til langt på natt, der prins Harry på ett tidspunkt skal ha reist seg opp og spurt om «noen kunne spille piano?». Elton John skal angivelig ha etterfulgt Harrys ønske, der han spilte fire av sine største låter - «Your Song», «Tiny Dancer», «Circle Of Life» og «I'm Still Standing».

PÅ TILBUDSSIDEN: Elton John skal ha opptrådt for de 200 gjestene under nattens fest. Her sammen med James Blunt tidligere på dagen. Foto: NTB Scanpix
PÅ TILBUDSSIDEN: Elton John skal ha opptrådt for de 200 gjestene under nattens fest. Her sammen med James Blunt tidligere på dagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brudeparet skal ha festet langt inn i de sene nattetimer, hvor det for de ekstra festglade også skal ha blitt invitert til nok en etterfest på luksushotellet Chiltern Firehouse i Marylebone, London.

Det var prins Harry som fraktet seg selv og bruden fra lunsjen og til bryllupsfesten i en Jaguar E-Type Concept Zero, som er en elektrisk bil.

ELEKTRISK BIL: Etter lunsjen kjørte prins Harry seg selv og bruden til bryllupsfesten i en Jaguar E-Type Concept Zero. Video: Kensington Palace via CNN Vis mer

Bryllupsreise

Foreløpig har ikke Kensington Palace annonsert destinasjonen for parets bryllupsreise, men ifølge en kilde til Travel + Leisure, som angivelig skal være fra Kensington Palace, har duoen allerede ha bestemt seg for hvor de vil reise.

Ifølge kilden har valget falt på det eksotiske landet Namibia, som ligger sørøst i Afrika.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng er ikke dette et tilfeldig valg fra prinsens side.

Møttes i skjul

Stavseng fortalte nemlig i april at Meghan Markle og prins Harry møtte hverandre i skjul før forholdet mellom dem ble offentlig kjent.

- Harry har fortalt at det maks tok to uker mellom hver gang de så hverandre, sa Stavseng, og la til:

- For ikke å vekke oppsikt møttes de også rundt om i verden. Harry inviterte blant annet Meghan til Botswana, hvor han har jobbet som frivillig. Dagene de tilbrakte i Afrika var nok magiske, og det er også fra dette landet en av stenene i forlovelsesringen kommer fra.

KYSS PÅ TRAPPA: Meghan og Harrys første kyss som mann og kone. Video: AP Vis mer

Ifølge CNN reiser ikke ekteparet av gårde riktig ennå. 22. mai skal det da nygifte paret delta på hagefest i Buckingham Palace for å feire veldedighetsorganisasjoner som prins Charles er beskytter for.

LES OGSÅ: Denne detaljen skaper forvirring

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer