DEN FØRSTE ESTELLE: Grevinne Estelle var amerikaner og flyttet til Sverige med sin grev Folke i 1928. Deres ekteskap endte på tragisk vis i 1948. Nå har kronprinsesse Victoria oppkalt sitt barn etter sin fars gudfars kone.  Foto: © Bettmann/CORBIS
DEN FØRSTE ESTELLE: Grevinne Estelle var amerikaner og flyttet til Sverige med sin grev Folke i 1928. Deres ekteskap endte på tragisk vis i 1948. Nå har kronprinsesse Victoria oppkalt sitt barn etter sin fars gudfars kone. Foto: © Bettmann/CORBIS Vis mer

Slik var Estelles tragiske skjebne

Den kongelige navnesøsteren til Victorias baby opplevde stor sorg i livet.

Publisert
SEOGHØR.NO: Fredag klokka 11.30 offentliggjorde kong Carl Gustaf at Sveriges nyfødte fremtidige tronarving skal hete Estelle Silvia Ewa Mary.

- Navnet ligger kronprinsessen nær i hjertet. Estelle er navnet. Så blir det Silvia og selvsagt Ewa og så Mary, sa kongen.

Estelle er et velkjent navn for de kongelige i Sverige, fordi grevinnene Estelle Bernadotte var gift med kong Carl Gustafs egen gudfar, grev Folke Bernadotte.
 
Amerikanske Estelle ble en del av den svenske kongefamilien da hun 1. desember 1928 giftet seg med grev Folke Bernadotte av Visborg, som var nevø av kong Gustaf V av Sverige, i en kirke i Pleasantville i staten New York foran 1500 gjester.

Kong Gustaf V, var oldefar til den nåværende kong Carl Gustaf.

Ifølge New York Times dagen etter bryllupet i 1928, var bryllupet en av de mest storslagne sosietetsbegivenheter i nyere tid.

Grev Folkes bryllupsgave til sin kone var en diamant-tiara, som hun toppet antrekket med på selve bryllupsdagen, ifølge royalmuslingsblogspot.com.

Greven og grevinnen tilbragte bryllupsreisen i Estelles hjemland USA, og avla blant annet et besøk i hos den daværende presidenten i Det Hvite Hus. Deretter de flyttet til sitt nye hjem på Dragongården på Djurgården i Stockholm.

Det kongelige ekteparet fikk fire sønner, og grev Folke var i en årrekke tilknyttet hoffet ved det svenske kongehuset, før han senere bega seg ut i poltisk arbeid som fredsmegler i Palestina.

Men Estelles ektemanns innsats for fred fikk en tragisk slutt for den kongelige familien.
 
Grevinnens ektemann ble nemlig myrdet ved en brutal henrettelse i 1948 av den sionistiske organisasjonen Lehi fordi ligaen mente at han sto i veien for et omfangsrikt Israel, ifølge Wikipedia.

Grevinne Estelle døde 29. mai 1984 i Stockholm.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Dette er Estelle Silvia Ewa Mary

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer