Prinsesse Diana:

Slik var Dianas siste våkne minutter

En av de første på ulykkesstedet bryter tausheten etter 24 år.

DØDE UNG: Prinsesse Diana ble bare 36 år gammel. Foto: Nikos Vinieratos/REX/NTB
DØDE UNG: Prinsesse Diana ble bare 36 år gammel. Foto: Nikos Vinieratos/REX/NTB Vis mer
Publisert

Over 20 år er gått siden folkefavoritten, prinsesse Diana, omkom i en bilulykke. En hel verden var i sjokk og sorg, og fortsatt er detaljer fra prinsessens liv og død noe som opptar folk.

Hva som skjedde den skjebnesvangre dagen for over to tiår siden er fortsatt allmennkunnskap. Diana hadde vært på middag i Paris sammen med kjæresten, milliardærsønn Dodi Al-Fayed.

De skulle så bli kjørt til en leilighet ved Rue Arsène-Houssaye av sjåføren Henri Paul.

Dianas siste ord

Det hadde også paparazzifotografene fått med seg, og fulgte etter i det som nærmest ble en biljakt. Paul satte opp farten for å komme seg unna, og det hele endte fatalt i en betongstolpe i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris.

Den svarte Mercedesen ble smadret, og både Paul og Al-Fayed mistet livet umiddelbart. Prinsesse Diana døde ikke før på sykehus den natten.

Da brannmannskapet kom til ulykkesstedet var Diana fortsatt i live. Det forteller brannsersjant Xavier Gourmelon, som for første gang har latt seg intervjue om hendelsen. Han har tidligere forklart seg til politiet, men pressen har han unngått i 24 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer