20-årsdagen for prinsesse Dianas død:

Slik var Dianas siste dager: Ombestemte seg timer før dødskrasjet

Ferieidyll, pressejag og en svipptur innom Paris.

30. AUGUST 1997: I år er det 20 år siden prinsesse Diana ble brutalt revet bort etter en bilulykke i Paris, bare 36 år gammel. Her er hun avbildet to og en halv time før det fatale sammenstøtet, på vei inn til Hôtel Ritz for å spise middag. Foto: AP / NTB Scanpix
30. AUGUST 1997: I år er det 20 år siden prinsesse Diana ble brutalt revet bort etter en bilulykke i Paris, bare 36 år gammel. Her er hun avbildet to og en halv time før det fatale sammenstøtet, på vei inn til Hôtel Ritz for å spise middag. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dagbladets papirutgave, 31. august 1997: «I hele natt strømmet håp gjennom det engelske folk. Rapportene fra Paris vekslet mellom håp og tro, men endte like før klokka 06 i dag morges i bunnløs fortvilelse (...) Den kraftige kollisjonen krevde tre menneskeliv. Dianas kjæreste, Dodi Al-Fayed, og sjåføren døde øyeblikkelig. I tillegg ble en av Dianas sikkerhetsvakter hardt skadd».

«England vil i dag våkne opp til sjokk».

Tekstutdragene er hentet fra Dagbladets første linjer om prinsesse Dianas død, om morgenen siste søndag i august for 20 år siden.

Nyheten om den britiske prinsessens brutale og altfor tidlige bortgang hadde sendt sjokkbølger gjennom en hel verden - og var på alles lepper.

Sommerens store «snakkis»

Spørsmålene var uendelige. Hvordan kunne dette skje? Hva skjedde? Hvem har skylda? Hva slags konsekvenser vil dette få?

36 år gamle Diana var på vei hjem fra en hvilken som helst middag, denne gang på fasjonable Hôtel Ritz i den franske hovedstaden, da den fatale ulykken inntraff en halvtime over midnatt, 31. august. I bilen satt også nevnte Dodi al-Fayed - den egyptiske milliardærsønnen som angivelig var prinsessens nye kjæreste - livvakten Trevor Rees-Jones og sjåføren, en fransk herremann ved navn Henri Paul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer