Prins Charles 70 år:

Slik var den kongelige luksusfesten

Prins Charles og gjestene festet bak lukkede dører, men ikke alt ved feiringen er blitt holdt like hemmelig.

STRØMMET PÅ: Hertugparet av Sussex, jubilanten, hertuginne Camilla og det norske konge- og kronprinsparet var bare blant noen av gjestene som festet til ære for prins Charles i natt. Foto: NTB scanpix
STRØMMET PÅ: Hertugparet av Sussex, jubilanten, hertuginne Camilla og det norske konge- og kronprinsparet var bare blant noen av gjestene som festet til ære for prins Charles i natt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld var det duket for en svært høytidelig feiring i Buckingham Palace, da dronning Elizabeth (92) inviterte kongelige fra hele Europa til London for å feire sønnen sin. Prins Charles fylte i går hele 70 år, og det er klart at man ikke kan la et slikt jubileum passere i stillhet.

Tidligere på dagen ble prinsen feiret over hele Storbritannia. Clarence House ga blant annet ut nye bilder av arveprinsen, og morgenen tilbrakte han sammen med 70 inspirerende briter som også fyller 70 i år, ifølge Daily Mail. Tilstelningen, i form av et telselskap, ble holdt i Londons Spencer House.

I slekt med dronningen

På kvelden var det derimot duket for storslått fest, med en internasjonal gjesteliste som få har sett maken til. Blant andre dukket det norske konge- og kronprinsparet opp.

De har et tett bånd til den britiske kongefamilien. Ikke bare på grunn av den noe spesielle jobben de har i sine respektive land, men også fordi de er i slekt. Kong Harald (81) og dronning Elizabeth er faktisk tremenninger.

Festet bak lukkede dører

- Både dronningen og kronprinsessen stråler i glitrende gjenbruk. Dronningens kjole så vi første gang i forbindelse med feiringen av 25 år på tronen, og hun har brukt den flittig siden. Den har åpenbart blitt en favoritt, fortalte Se og Hørs kongehus-ekspert Caroline Vagle i går kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer