Slik valgte de navn til prinsessen

Victoria og Daniel har allerede valgt navn til sin lille datter.

FÅR FIRE NAVN: Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel har allerede gitt navn til sin lille prinsesse, men røper ennå ikke hva hun heter.  Foto: Stella Pictures
FÅR FIRE NAVN: Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel har allerede gitt navn til sin lille prinsesse, men røper ennå ikke hva hun heter. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Natt til torsdag ble prinsesse Victoria (34) og prins Daniel (38) foreldre til en liten jente og Sverige fikk en ny tronearving.

Prinsen fortalte på en pressekonferanse klokken syv om morgen at alt sto bra til med mor og barn, men ville ikke røpe navnet til den lille prinsessen.

 - Det er noen få som vet det, men jeg vet ikke selv. Det skal offentliggjøres av kong Carl Gustaf, sa legen Lennart Nordström til Aftonbladet.

I dagene før fødselen satte oddsekspertene opp lister over de mest sannsynlige navnvalgene for Sveriges kommende konge eller dronning. Betsson og oddsen valgte femten ulike jentenavn de mente var sannsynlige, og på toppen troner Märta og Kristina.

Kongehusekspert Kjell Arne Totland tror tronarvingen vil få et tradisjonelt dronningnavn.

- Selv tror jeg vel at den lille prinsessens hovednavn blir et godt svensk dronningnavn - som Kristina, Lovisa eller Margareta . I tillegg tror jeg kanskje hun får navnet Sibylla etter kong Carl Gustafs mor - og kanskje Lilian etter Victorias kjære 'auntie', enken etter prins Bertil, som i dag er svært svekket og lever et helt skjermet liv i sitt hjem i Stockholm. Hun blir nok også en av de aller første som får hilse på den lille, sier Totland til Seoghør.no.

Den svenske kongeeksperten Catarina Hurtig mener også at familietradisjonene vill ha mye å si når det kommer til navnet.

- Det kommer til å velge et Bernadottenavn som fornavn, som Josefina eller Sofia. Andrenavnet blir også et slektsnavn. Barnet kommer til å få fire navn og de to andre blir etter fadderne, som Anna, etter Daniels søster, sier hun til bladet Familjeliv.

Ifølge svensk kongetradisjon får barnet fire navn. Victorias fulle navn er Victoria Ingrid Alice Desirée.

Navnet skal etter planen offentliggjøres under en pressekonferanse fredag.

Hva synes du prinsessen skal hete? Si din mening på Facebook?


Les alt om Victorias graviditet - alle opp- og nedturene - i fredagens nummer av Se og Hør Weekend.


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Slik så Victoria ut da hun ble født 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer