Slik uttrykker de kongelige sin sorg

Slottet offentliggjør kondolansebrevene fra Europas kongehus etter terrorangrepene.

UTRYKKER MEDFØLELSE: Europas kongelige har uttrykt sin medfølelse etter de tragiske terrorhandlingene forrige uke, i kondolansebrev til Kong Harald. Torsdag offentliggjorde Slottet brevene i sin helhet. Foto: Stellapictures
UTRYKKER MEDFØLELSE: Europas kongelige har uttrykt sin medfølelse etter de tragiske terrorhandlingene forrige uke, i kondolansebrev til Kong Harald. Torsdag offentliggjorde Slottet brevene i sin helhet. Foto: Stellapictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det Kongelige Slott offentliggjorde torsdag alle kondolansebrevene de har mottatt etter terrorangrepene 22. juli.

Av de som har sendt telegram til Kong Harald er statslederne fra blant annet Russland, Italia og Frankrike, i tillegg til en kondolanse fra Pave Benedict XVI.

Også store deler av Europas kongehus uttryker sin medfølelse etter de grusomme handlingene som krevde 76 menneskeliv på Utøya og i Oslo sentrum.

Fredag kveld mottok Slottet en håndskrevet hilsen fra Danmarks Dronning Margrethe og Prins Henrik.

- Vi har nettopp under vår reise i Grønland erfart de fryktelige begivenheter som har skjedd i og ved Oslo i dag. Vi sender deg og din familie, og hele det norske folk, våre inderligste tanker og medfølelse, skriver den danske dronningen i sitt kondolansebrev.

Og terrorangrepene har også preget Storbrittanias Dronning Elizabeth. Lørdag sendte hun følgende kondolansebrev til Kong Harald:

- Jeg er dypt berørt og sjokkert av det tragiske tapet av så mange mennesker på Utøya og i Oslo. Prins Philip og jeg vil uttrykkelse vår medfølelse til Kongen og det norske folk. Våre bønner og tanker er med alle som er blitt påvirket av de forferdelige hendelsene, sier Dronningen gjennom sin talsperson.
 
Kongehusene fra Monaco, Belgia og Spania uttrykker også sin sorg over de tragiske handlingene, i tillegg til kongeparet fra nabolandet Sverige.

- Våre tanker går til de omkomnes familier, venner og hele det norske folk, skriver Sveriges kongepar i sitt telegram.

Alle kondolansebrevene er lagt ut i sin helhet på kongehuset.no (ekstern lenke).

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Nå har vi nådd et metningspunkt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer