- Slik unngår hun spekulasjoner

Kronprinsesse Victoria forteller at hun er gravid i en risikabel periode av svangerskapet.

<strong>GRAVID:</strong> Onsdag gikk kronprinsesse Victoria av Sverige ut og fortalte at hun venter barn - kun ni uker ut i svangerskapet.  Foto: All Over Press
GRAVID: Onsdag gikk kronprinsesse Victoria av Sverige ut og fortalte at hun venter barn - kun ni uker ut i svangerskapet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kronprinsesse Victoria (34) annonserte onsdag at hun venter sitt første barn med ektemannen prins Daniel (37). Avsløringen kommer kun ni uker ut i svangerskapet, noe som er uvanlig. Mange gravide venter minst tolv uker med å røpe nyheten, i frykt for at noe skal skje med barnet.

Barnet er ventet i mars neste år, og Nylander tror det ligger praktiske årsaker bak valget om å gå ut med nyheten så tidlig.

- Det er nok greit for Victoria som en offentlig person å gå ut med nyheten nå. Mange gravide føler uansett at de blir avslørt dersom de avslår et glass vin eller en røyk. Slik unngår hun spekulasjon, sier overlege Gro Nylander (68)
til Seher.no.

Helt siden bryllupet i fjor sommer har spekulasjonene om graviditet hengt over paret. Nylander sier på generelt grunnlag at risikoen er større for kvinner som kun er noen uker på vei.

- Jo tidligere i svangerskapet, desto større er risikoen for spontanabort, sier hun til Seher.no.

Hun gleder seg over nyheten om at Victoria er gravid og tror helst at det går bra.

- Det er svært hyggelig at hun venter barn. Tredveårene er en fin alder å bli mor i, sier hun.

 
Kronprinsesse Victoria giftet seg med sin Daniel Westling 19. juni 2010, etter at de to hadde vært sammen siden 2002.

Den kommende babyen blir det første barnebarnet for Victorias foreldre, dronning Silvia og kong Carl Gustaf.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel skal selv ha bestemt å avsløre den glade nyheten onsdag.
Ifølge Aftonbladet har kronprinsesse Victoria ingen planer om å avlyse noen av sine offisielle oppdrag som følge av graviditeten.

- Dette er fantastisk hyggelige nyheter. Victoria og Daniel har ikke lagt skjul på at de ønsker seg dette, og lekestuen står allerede klar i deres nye hjem. Ekstra gledelig er dette, fordi noen utenlandske medier har spekulert i at hun ville få vansker med å få barn, på grunn av hennes tidligere spiseforstyrrelser, uttalte Se og Hørs tidligere hoffreporter Kjell Arne Totland om den glade nyheten.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kronprinsesse Victoria er gravid Victoria var gravid i bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer