Prins Harry og hertuginne Meghan:

Slik tjener de penger

Prins Harry og hertuginne Meghan får ikke en krone fra Kongehuset.

EGNE PENGER: Hertuginne Meghan og prins Harry støttes ikke lenger økonomisk av kongehuset, men vil nok ikke lide noen nød av den grunn. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB
EGNE PENGER: Hertuginne Meghan og prins Harry støttes ikke lenger økonomisk av kongehuset, men vil nok ikke lide noen nød av den grunn. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Det er lite som tyder på at hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) vil slite økonomisk i årene som kommer, selv om de for ett år siden valgte å trekke seg ut fra Kongehuset.

Avgjørelsen handlet delvis om at de ønsker å være økonomisk uavhengige - og altså ikke å leve på offentlige midler lenger.

Ifølge den britiske kongehuseksperten Marlene Koenig, livnærte Harry og Meghan seg primært på apanasjen frem til de trakk seg tilbake. En utbetaling som har stått for alt av utgifter til deres offisielle oppgaver, og lønn til assistenter og liknende, ifølge E! News.

Stor arv

I ettertid har det imidlertid kommet fram at paret ikke vil lide noen nød selv når denne er borte. Den tidligere «Suits»-skuespilleren har hatt en solid skuespillerkarriere, mens Harry også står godt i det økonomisk.

Ifølge ovennevnte nettsted arvet nemlig Harry og storebror William (38) svimlende 21 millioner pund, eller omtrent 244 millioner norske kroner, da deres mor, prinsesse Diana, gikk bort i 1997.

Diana arvet selv hele fem millioner pund av sin adelige far, som ble delt på midten mellom sønnene etter hennes bortgang. Dette skal ha blitt investert i fond, som har gitt god avkastning.

Lukrative avtaler

Men i fremtiden kan man jo tenke seg at Harry og Meghan også vil tjene egne penger, og slik får de det til:

Ifølge BBC er både Netflix- og Spotify-avtalene de har inngått verdt millioner av dollar. Tidligere har det faktisk blitt spekulert på at førstnevnte avtale, som vil betale paret for å blant annet lage dokumentarer, filmer og andre programmer, skal være verdt 100 millioner dollar, eller nesten 900 millioner kroner.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

Hertuginnen har som kjent også gjort en avtale med Disney, hvor de skal bruke hennes stemme i bytte mot en donasjon til organisasjonen Elephants Without Borders. Dette prosjektet er allerede ute.

I januar i fjor ble det også kjent at selveste Burger King hadde tilbudt prins Harry jobb. På Twitter skrev burgergiganten at han til og med får beholde krona si.

- Vil bli styrtrike

Vi kommer heller ikke unna bomben av et intervju hertugparet av Sussex ga til Oprah Winfrey nylig. Intervjuet, som har fått omtale i store deler av verden, kunne potensielt sett dratt inn store summer, men hertuginne Meghan har selv bekreftet at de ikke fikk en krone for å stille.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, har tidligere uttalt at han tror paret kan tjene seg styrtrike på egen hånd.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

- Ved å beholde hertuginnetittelen kan Meghan for eksempel gjøre som hertuginnen av York, Sarah Ferguson (ekskona til prins Andrew, journ.anm.), som har dratt inn millioner på å signere porselen og selge slankebøker, sa han.

Også Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle mener hertugparet har mange muligheter fremover.

- Prins Harry har arvet et solid beløp fra sin mor, og Meghan har også en velfylt konto etter skuespillerkarrieren, sier hun, og fortsetter:

- De har dessuten tegnet millionkontrakter med store aktører som Netflix og Spotify, og de har signert med et agentfirma som tilbyr foredrag fra store stjerner. Mulighetene fremover er mange. Jeg føler meg helt sikker på at disse to har til salt i maten, og vel så det, livet ut ...

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

LES OGSÅ: Derfor er hun «verdt» 11 milliarder mer enn storebror

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer