Harry og Meghan:

Slik tar de «farvel»

Prins Harry og hertuginne Meghan trekker seg nå tilbake fra sine kongelige plikter. Mandag delte de en «siste hilsen» på Instagram.

FORLATER INSTAGRAM: Hertuginne Meghan og prins Harry la ut sin siste Instagram-post mandag. Nå trekker de seg tilbake. Foto: NTB scanpix
FORLATER INSTAGRAM: Hertuginne Meghan og prins Harry la ut sin siste Instagram-post mandag. Nå trekker de seg tilbake. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tilsynelatende siste innlegget på Instagram-kontoen @sussexroyal ble publisert mandag. Her skriver hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) at følgerne ikke lenger kommer til å se dem på Instagram.

Årsaken skal være coronapandemien, fremkommer det i innlegget.

I innlegget takker de for støtten, inspirasjonen og den delte forpliktelsen til å gjøre godt i verden.

- Det som er viktigst nå er helsen og velferden til alle over hele kloden, og å finne løsninger for de mange utfordringene som har dukket opp som følge av denne pandemien. Samtidig som vi alle finner vår rolle i dette globale skiftet og endringer av rutiner, vil vi bruke dette kapittelet til å fokusere på hvordan vi best kan bidra, skriver hertugparet til sine over elleve millioner følgere.

- Selv om dere ikke kommer til å se oss her, så fortsetter arbeidet, står det videre.

Beskjeden kom bare én dag før paret offisielt trekker seg ut av det britiske kongehuset.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Vil fokusere på andre ting

Avslutningsvis skriver paret også at de ser frem til å ta opp forbindelsen med følgerne igjen snart - uten å si noe om på hvilken måte det vil skje.

Ved første øyekast kan det se ut som om paret bare tar en sosiale medier-pause, men det er ikke tilfelle. Det sier en representant for paret til People.

Vedkommende forteller at det ikke lenger vil bli lagt ut innhold på Instagram, eller nettsiden deres. Begge plattformene vil imidlertid bestå.

- De vil tilbringe de neste månedene med å fokusere på familien og å fortsette å gjøre det de kan, trygt og privat, for å støtte og jobbe med sine allerede eksisterende veldedighetsforpliktelser, samtidig som de utvikler sin fremtidige ideelle organisasjon, sier talspersonen.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Munnhoggeri med Trump

I starten av mars viste det profilerte paret seg offentlig sammen for første gang siden 7. januar - dagen før de kunngjorde at de trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter. Siden den gang har de stort sett oppholdt seg i Canada og holdt en lav profil.

De siste dagene har paret nok en gang vært gjenstand for overskrifter, ettersom USAs president Donald Trump proklamerte at han ikke ville betale for hertugparets sikkerhet når de befinner seg i statene. I forrige uke skrev nemlig flere medier at paret nå har bestemt seg for å ha permanent adresse i California.

Harry og Meghan slo imidlertid tilbake, og meldte at de ikke hadde noen planer om å be amerikanske myndigheter om sikkerhetsressurser. Sikkerhetsordningen vil bli finansiert av paret selv, meldte de.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

LES OGSÅ: Avslører årsaken til stygg slåsskamp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer