Den danske kronprinsfamilien:

Slik takler de coronakrisen

Snakker ut om hjemmeundervisning, omstilling og savn.

HJEMME IGJEN: De danske kronprinsbarna har siden januar vært bosatt i Sveits der de har gått på kostskole i de sveitsiske alpene. Nylig måtte familien vende hjem igjen på grunn av coronaviruset. Foto: NTB scanpix
HJEMME IGJEN: De danske kronprinsbarna har siden januar vært bosatt i Sveits der de har gått på kostskole i de sveitsiske alpene. Nylig måtte familien vende hjem igjen på grunn av coronaviruset. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Danmark, i likhet med en rekke andre land, har iverksatt strenge tiltak for å forhindre videre spredning av coronaviruset. I likhet med her hjemme i Norge er skoler blitt stengt, og elevene blir derfor nødt til å motta hjemmeundervisning.

Dette rammer naturligvis alle i samfunnet, også de kongelige. Når det gjelder den danske kronprinsfamilien, har muligens omstillingen vært litt ekstra stor, da kronprinsbarna siden starten av januar har vært bosatt i det sveitsiske skiparadiset Verbier, der de har gått på kostskole.

Oppholdet skulle i utgangspunktet vare i 12 uker, altså ut mars, men på grunn av den kritiske situasjonen verden nå står overfor, måtte de avslutte oppholdet tidligere enn planlagt.

I et nylig tv-intervju røper kronprins Frederik (51), kronprinsesse Mary (48) og barna hvordan den annerledes hverdagen nå oppleves.

En omstilling

I det siste har programmet «Danmark står sammen» rullet over danske tv-skjermer. TV 2-programmet skal ha som formål å hylle folk som holder landet oppe i krisetider, og det er i den anledning den danske kronprinsfamilien snakker ut om sin opplevelse rundt corona-krisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer