Prinsesse Madeleine og prinsesse Adrienne:

Slik takker hun folket etter fødselen

Viser frem den nyfødte prinsessen i nye bilder.

STOLTE FORELDRE: Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill er tydelige stolte over å ha blitt trebarnsforeldre. Her viser de frem sitt nyeste familiemedlem, prinsesse Adrienne. Foto: Erika Gerdemark
STOLTE FORELDRE: Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill er tydelige stolte over å ha blitt trebarnsforeldre. Her viser de frem sitt nyeste familiemedlem, prinsesse Adrienne. Foto: Erika Gerdemark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I begynnelsen av mars var det stor jubel i Sverige da prinsesse Madeleine (35) og ektemannen Chris O'Neill (43) ble foreldre for tredje gang.

Den lille jenta ble født på Daneryds sykehus 9. mars.

Tre dager senere ble navnet til den nyfødte prinsessen avslørt.

- Adrienne Josephine Alice, sa kong Carl Gustaf stolt foran det oppmøtte pressekorpset på Slottet.

For en måned siden tok prinsesse Madeleine med seg vesle Adrienne, samt storesøsknene prinsesse Leonore (4) og prins Nicolas (2), i stallen. Dette postet hun søte bilder av på Instagram.

To nye bilder

Fredag kveld delte trebarnsmoren helt nye bilder av den lille hjerteknuseren på sin Facebook-side.

- Tusen takk for all vennlighet som har blitt vist oss i forbindelse med fødselen av vår yngste datter Adrienne, skriver hun sammen med et bilde av seg selv, ektemannen og babyen, og et i farger som tydelig viser frem barnets fjes.

Saken fortsetter nedenfor.

NYDELIG: Et av bildene viser at den nyfødte prinsessen sover trygt i mammas armer. Foto: Erika Gerdemark
NYDELIG: Et av bildene viser at den nyfødte prinsessen sover trygt i mammas armer. Foto: Erika Gerdemark Vis mer

Prinsesse Madeleine deler ofte bilder av barna sine i sosiale medier. Like før datteren Adrienne ble født, lagde prinsessen en egen Instagram-konto.

For å feire babyens første uke, delte hun et nytt bilde av den vesle jenta.

«En uke gammel i dag!», skrev den stolte trebarnsmoren.

Babybildet høstet inn mange likerklikk, i tillegg til godt over 700 kommentarer.

Siden familiens nye øyensten kom til verden, har verden allerede fått se flere bilder av henne. Det første bildet ble tatt av pappa Chris O'Neill.

Saken fortsetter nedenfor.

One week old today!

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Uvanlig navnevalg

Familien, som også består av prinsesse Leonore (4) og prins Nicolas (2), bor til vanlig i London, men dro hjem til Sverige i forkant av fødselen.

Da navnet på den nye prinsessen ble kjent, uttalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle at navnet var uventet.

- Adrienne er et uventet navn, som ikke er vanlig i Sverige. Det er likevel ikke overraskende at Madeleine og Chris har valgt litt utenom det vanlige, sa hun og fortsatte:

- Leonore var heller ikke et tradisjonelt valg, men et navn prinsesseparet likte godt. Alice og Josephine er derimot navn med familietilknytning. Madeleines mormor het Alice, mens Chris' farmor het Josephine.

Kritikk

Den nybakte faren, Chris O'Neill, møtte pressen etter at datteren var født, og da uttalte han stolt at babyen ligner på sønnen, prins Nicolas (2).

- Hun er veldig søt. Jeg kan ikke si mer enn det, vi har ikke sett øyenfargen ennå. Hun har mer hår enn Nicolas. Svart hår. Hun er søt, sa han, ifølge Aftonbladet.

Det har imidlertid ikke bare vært fryd og gammen for prinsesseparet etter at datteren kom til verden.

I etterkant av av fødselen opplevde prinsessen imidlertid å få krass kritikk for at hun skal ha fått spesialbehandling under fødselen på Danderyds sjukhus. Flere mente også at hun skal ha tatt plassen fra andre fødende kvinner på sykehuset.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 09.12.2015 - JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Dette fikk kongehuset til å svare tilbake.

- Den informasjonen jeg har, er at mange steder (sykehus, journ.anm.) var tilgjengelige rundt fødselen til prinsesse Madeleine og hun tok ingen andres plass. Prinsessen dro på sykehuset for å føde sitt barn, slik alle mødre har rett til å gjøre, sier det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorngren, ifølge Expressen.

I likhet med hoffet, avviste også Danderyds sjukhus at prinsesse Madeleine skal ha fått særbehandling.

LES OGSÅ: Ny babylykke i Monaco

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer