Prinsesse Märtha Louise:

Slik svarer hun på bok-slakten

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs nye bok, «Sensitive barn», vekker oppsikt.

TIL MOTMÆLE: Prinsesse Märtha Louise slår tilbake mot Dagbladets knusende dom av boka «Sensitive barn». Den ble i helga anmledt til terningkast 1 og kalt for kvasivitenskapelig møl av anmelder Cathrine Krøger. Foto: NTB scanpix
TIL MOTMÆLE: Prinsesse Märtha Louise slår tilbake mot Dagbladets knusende dom av boka «Sensitive barn». Den ble i helga anmledt til terningkast 1 og kalt for kvasivitenskapelig møl av anmelder Cathrine Krøger. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng har gitt ut boken «Sensitive barn», og det går ikke upåaktet hen.

Dagbladets bokanmelder Cathrine Krøger kaller hele bokprosjektet for «noe møl», og konkluderer med terningkast 1.

Vant til kritikk

På NRK P2 i morgensendingen på «Kulturnytt» i dag tidlig gikk Märtha Louise ut mot anmelderen og mente at hun ikke har lest boken skikkelig.

- Kritikk i pressen er jeg vant til å takle. Så det holder jeg litt der ute, sier hun til NRK.

Krøger mener at forfatterne Märtha Louise og Elisabeth Nordeng omtaler såkalte høysensitive barn som mer verdt enn andre. Dette avviser prinsessen.

BOKAKTUELLE: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng har gitt ut en ny bok sammen, og den vekker - kanskje ikke uventet - oppmerksomhet.
BOKAKTUELLE: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng har gitt ut en ny bok sammen, og den vekker - kanskje ikke uventet - oppmerksomhet. Vis mer

Fordomsfullt og guffent

- Alle har et sensitivt trekk. Barn er mer eller mindre sensitive. Sensitive barn fins over alt, så vi må lære oss å leve med det uansett hvor vi er i verden. Denne boken handler om sensitive barn utifra det perspektivet vi ser dem fra her i Norge, sier Märtha til NRK P2.

Forfatterne får støtte fra Klassekampens politiske redaktør Bjørgulv Braanen.

På sin Facebook-konto skriver han at Cathrine Krøgers totalslakt er fordomsfull og guffen, og bærer preg av ren mobbing når hun hevder at boken hyller sensitive barn som supermennesker, og at forfatterne baserer seg på kvasivitenskap.

- Ingen god bok

- Det er klart av anmeldelsen er en slakt, og noen mener kanskje at den er for rå. Men det er ikke mobbing. Les anmeldelsen, så ser du at jeg siterer fra den. Alt som står der, er hentet fra boken. Jeg hadde så mye å ta av og hadde problemer med å gjøre anmeldelsen kort nok, sier Krøger til P2.

Aftenpostens anmelder Kjetil Østli har også omtalt boken, men i noe mildere ordelag.

- Det er ikke dette er en spesielt god bok, men jeg gjør mitt beste. Forfatterne har krav på at jeg møter dem motstand og nysgjerrig respekt, sier han til NRK P2.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Forlovet seg for tredje gang - med 23 år yngre kvinne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer