Prinsesse Märtha Louise:

Slik svarer hun kritikerne

- Herlig at du følger med på hva jeg gjør, selv om du ikke har noe til overs for meg da.

SVARER FØLGERNE: Etter at Märtha kunngjorde stopp i bruken av prinsessetittelen i kommersiell sammenheng onsdag, har hun mottatt mange kommentarer fra sine Instagram-følgere. Prinsessen går grundig til verks i å svare både kritikk, spørmål og støtte. Foto: NTB Scanpix
SVARER FØLGERNE: Etter at Märtha kunngjorde stopp i bruken av prinsessetittelen i kommersiell sammenheng onsdag, har hun mottatt mange kommentarer fra sine Instagram-følgere. Prinsessen går grundig til verks i å svare både kritikk, spørmål og støtte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag annonserte prinsesse Märtha Louise (47) på Instagram at hun vil stoppe med bruken av prinsessetittelen i kommersiell sammenheng, en beslutning som også ble bekreftet i en offisiell uttalelse fra Slottet.

I Instagram-innlegget skrev Märtha Louise at hun tidligere har uttalt at hun er lei seg for at hun brukte tittelen, og fortsatt står for dette.

«Det var et feiltrinn og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten», het det blant annet i innlegget.

Selv om prinsessen i samråd med Slottet nå har besluttet å stanse med bruken av den kongelige tittelen i kommersiell sammenheng, og i tillegg beklager at hun har gjort det, benytter mange anledningen til å kommentere både beslutningen og hennes virke.

Slik svarer Märtha på kritikken.

- Ikke så lurt i lengden, kanskje

En av dem som har kommentert Märthas beslutning, er samfunnsdebattant og Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset (34). Hun har tidligere uttalt seg kritisk omkring både Märtha og Dureks virksomhet, i tillegg til hennes bruk av prinsessetittelen.

Skjermdump: Instgram
Skjermdump: Instgram Vis mer

«Som en av dem som ganske så kraftig har kritisert bruken av tittel både på kommentarplass i Aftenposten og i TV og radio, er dette veldig interessant å lese! Det står respekt av å ta konsekvensene av valg og ikke minst endre retning. Langt fra alle klarer det, og tror av en eller annen grunn at det viser styrke å stå på sitt selv om det er gode argumenter for at det rett og slett ikke er riktig. Viser integritet!», var blant det Senneset skrev i innlegget.

KRITIKK: Prinsessen har de siste månedene fått en massiv medieoppmerksomhet, både for forholdet til kjæresten Durek Verrett og for deres virksomhet som inntil onsdag har inneholdt bruk av prinsessetittelen. Her er hun avbildet med kjæresten Durek Verrett i København, der turneen deres ble sparket i gang. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
KRITIKK: Prinsessen har de siste månedene fått en massiv medieoppmerksomhet, både for forholdet til kjæresten Durek Verrett og for deres virksomhet som inntil onsdag har inneholdt bruk av prinsessetittelen. Her er hun avbildet med kjæresten Durek Verrett i København, der turneen deres ble sparket i gang. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Det tok ikke lang tid før Märtha svarte på innlegget, hvor hun ikke la skjul på at hun ikke har vært fornøyd med Sennesets mange uttalelser om henne.

«Takk for det, men slenge rundt seg med kvakksalveri-anklager i hytt og gevær uten grunn er ikke så lurt i lengden kanskje. Men glad du mener jeg gjør det riktige her. Kjennes godt», skrev prinsessen, etterfulgt av en hjerte-emoji.

- Lett å dømme

Også flere andre har kommentert beslutningen, om enn ikke på en like konstruktiv måte.

«Det var nå godt at du tok til vett», skriver én av prinsessens følgere.

Det er bare én av mange kommentarer Märtha har svart fortløpende på i løpet av onsdag ettermiddag.

«Du vet at jeg allerede har sagt fra med tittelen Hennes Kongelige Høyet, sagt fra meg apanasjen min og valgt å gå ut i arbeidslivet og betale skatt som alle andre, og i tillegg skapt mine egne arbeidsplasser. I tillegg har jeg skapt arbeidsplasser for andre. Så jeg har allerede gjort endringer i livet mitt for å gjøre det beste i forhold til offisiell og kommersiell rolle. Dette er et steg til. Bare så du kjenner historien min. For det er ofte lett å dømme uten å vite forhistorien», svarer prinsessen, etterfulgt av en hjerte-emoji.

En annen følger har valgt å gi følgende kommentar på Märthas innlegg:

«Endelig et snev av fornuft».

«Herlig at du følger med på hva jeg gjør, selv om du ikke har noe til overs for meg, da …», svarer Märtha.

Saken fortsetter nedenfor.

- Har det bra da, kanskje

Når en av følgerne etterspør handling, og ikke bare tomme ord, svarer prinsessen høflig på kommentaren, og forklarer at hun har opprettet en ny konto som skal være til privat bruk og til næringsvirksomhet, mens den andre vil være for hennes offisielle rolle som prinsesse av Norge.

Skjermdump: Instagram
Skjermdump: Instagram Vis mer

Det er heller ikke bare kritikken prinsessen svarer på. Mange benytter anledningen til å skrive varme ord til henne, og om forholdet til Durek, mens andre kommer med spørsmål om alt fra uttalelsen av navnet, til å komplimentere henne for at hun ser godt ut om dagen. Mange har fått svar på sine kommentarer og spørsmål.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

«Klokt valg! Men wow så godt du ser ut - hva er hemmeligheten?» spør én, hvorpå Märtha svarer:

«Har det bra da kanskje …», etterfulgt av en smile-emoji.

«Tåpelig diskusjon. Du er Norges prinsesse uansett, så du burde ha fått lov til det mener jeg», er enda en av kommentarene på Märthas Instagram.

«Ja, der strides de lærde … glad for dette valget», svarer Märtha sin Instagram-følger.

LES OGSÅ: Pleier kjærligheten på romantisk tur i USA

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer