Prins Harry:

Slik spurte Harry prins Charles om å følge Meghan til alters

- For han var dette en fantastisk mulighet til å vise den støtten.

RØRENDE ØYEBLIKK: Prins Charles fikk det ærefulle oppdraget i å følge sin blivende svigerdatter til alters da hun giftet seg med prins Harry i mai. Nå forteller prins Harry hvordan faren reagerte da han spurte om tjenesten. Foto: NTB scanpix
RØRENDE ØYEBLIKK: Prins Charles fikk det ærefulle oppdraget i å følge sin blivende svigerdatter til alters da hun giftet seg med prins Harry i mai. Nå forteller prins Harry hvordan faren reagerte da han spurte om tjenesten. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er allerede et halvt år siden prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) ga hverandre sitt «ja» i St. Georges kapell på Windsor slott i London. Mennesker verden over satt benket foran skjermen for å få med seg at den amerikanske skuespillerinnen ble en del av den britiske kongefamilien.

Likevel var dagene i forkant av bryllupet preget av uventet stress, spesielt for den nåværende hertuginnen. Bare dager før den store dagen, ble det nemlig kjent at Meghans far, Thomas Markle (74), valgte å trekke seg fra å delta i datterens bryllup.

Dette var naturligvis en skuffende beskjed å få for bruden, men det førte også til praktiske utfordringer med tanke på at det var Markle som skulle følge bruden til alters.

Dagen før selve bryllupet ble det imidlertid kjent at prins Harrys far, prins Charles (69), fikk det ærefulle oppdraget.

I en ny BBC-dokumentar, i forbindelse med prins Charles 70-årsdag den 14. november, forteller prins Harry blant annet om hvordan han gikk fram da han spurte faren sin om han ville ta en såpass stor del i bryllupet hans.

- Jeg spurte, og jeg tror han skjønte at det ville skje, og han sa umiddelbart: «Ja, selvfølgelig. Jeg gjør hva som helst som Meghan trenger, og jeg er her for å støtte deg». For han var dette en fantastisk mulighet til å vise den støtten, og han er jo en far, så han må selvsagt være der for oss, sier han i dokumentaren, ifølge Hello! magazine.

Saken fortsetter nedenfor.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

- Har lært at man skal takke

Da hertuginnen omsider var på plass ved siden av sin blivende ektemann, la tv-seerne merke til at prins Harry sa «takk» til sin far oppe ved alteret. Ifølge prins Harry falt dette helt naturlig for ham å gjøre.

- Jeg har hatt en bra oppdragelse, der jeg har lært at man skal takke. Bare fordi han er min far, betyr ikke det at jeg bare skal ta det han gjør for gitt og si: «OK, det var det. Da tar jeg over her». Eh, nei! Det var det jeg ønsket å si, og jeg var bare veldig takknemlig for det han gjorde, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

STOLTE: Både prins Charles og hans kone, hertuginne Camilla, var i godt humør i prins Harry og hertuginne Meghans bryllup. Det var trolig en stor dag for dem. Foto: NTB scanpix
STOLTE: Både prins Charles og hans kone, hertuginne Camilla, var i godt humør i prins Harry og hertuginne Meghans bryllup. Det var trolig en stor dag for dem. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det sies at prins Charles og kona, hertuginne Camilla (71), har fått et tett forhold med sin nye svigerdatter. Båndet vil trolig bare bli tettere i tiden framover, ettersom prins Harry og hertuginne Meghan venter sitt første barn sammen.

Nyheten kunngjorde Kensington Palace i et lengre innlegg på Instagram i midten av oktober. Da røpet de også at hertuginnen har termin våren 2019.

Ifølge Harper's Baazar skal prins Charles ha vært i ekstase over den hyggelige nyheten, og ser fram til å bli bestefar igjen. Fra før er han bestefar til prins William (36) og hertuginne Kates (36) tre barn, prins George (5), prinsesse Charlotte (3) og prins Louis (seks mnd).

Saken fortsetter nedenfor.

NÆR KONTAKT: Ifølge flere utenlandske nettsteder skal hertuginne Meghan komme godt overens med prins Charles og hertuginne Camilla. Her er trioen avbildet 22. mai, bare noen dager etter det storslåtte bryllupet. Foto: NTB scanpix
NÆR KONTAKT: Ifølge flere utenlandske nettsteder skal hertuginne Meghan komme godt overens med prins Charles og hertuginne Camilla. Her er trioen avbildet 22. mai, bare noen dager etter det storslåtte bryllupet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Forrige uke røpet han imidlertid også noen bekymringer rundt det å skulle få nok et barnebarn. Under et offisielt besøk i Ghana i Vest-Afrika, deltok prinsen i et møte vedrørende plast-forurensning.

- Jeg venter faktisk på å få nok et barnebarn, sa han og la til:

- For meg er det galskap at vi skal presentere denne forurensede og ødelagte verden for dem. Alle barnebarn fortjener en bedre framtid, sa han, ifølge Cosmopolitan.

Hintet om babyens kjønn

Det er som nevnt bare en måned siden at hertuginne Meghan og prins Harry valgte å fortelle verden at de skal bli foreldre for første gang.

Allerede siden parets forlovelse i november i fjor, har de vært utsatt for spekulasjoner rundt en framtidig familieforøkelse.

Saken fortsetter nedenfor.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

Tradisjonelt sett tar det sjelden lang tid fra bryllup til graviditet i kongelige kretser, og dermed følger en rekke forventninger med.

Selv uttalte prins Harry i det offisielle intervjuet med BBC etter forlovelsen i fjor høst at de «tar ett skritt av gangen», men at de «forhåpentligvis vil starte familie i nær framtid».

Det er foreløpig ikke kjent om de blivende foreldre får en gutt eller ei jente, men nylig virket det som at prins Harry hintet om at britene kan forvente at de får en ny prinsesse til våren.

LES OGSÅ: Firedoblet inntekten etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer