Prins George:

Slik skal prinsen feire seksårsdagen sin

Den fremtidige kongen av England skal feire bursdagen sin på en veldig spesiell øy.

<strong>BURSDAG:</strong> Mandag fyller prins George seks år, og det hele markeres med en tropisk feiring sammen med familien. Foto: Matt Porteous / Pa Photos / NTB scanpix
BURSDAG: Mandag fyller prins George seks år, og det hele markeres med en tropisk feiring sammen med familien. Foto: Matt Porteous / Pa Photos / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag fyller prins William (37) og hertuginne Kate (37) sin eldste sønn, prins George, seks år - og det markeres på en tropisk familieferie.

Hertugparet av Cambridge tar nemlig med seg bursdagsbarnet og småsøsknene hans, prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1), til den private øya Mustique i Karibia.

<strong>BURSDAGSPRINS:</strong> Prins George fyller seks år på mandag. Her er han avbildet i forbindelse med fireårsdagen sin. Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSPRINS: Prins George fyller seks år på mandag. Her er han avbildet i forbindelse med fireårsdagen sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det melder People.

Den spesifikke øya har en spesiell tilknytning til den britiske kongefamilien. Dronning Elizabeths (93) avdøde søster, prinsesse Margaret, brukte nemlig øya som tilfluktssted a ekteskapet til Antony Armstrong-James tok slutt på slutten av 70-tallet. Hun hadde fått et jordstykke i gave av eieren av øya, Colin Tennant, der hun bygde et feriehjem som hun døpte «Les Jolies Eaux», eller «De vakre farvann».

<strong>FERIE:</strong> Prinsesse Margaret (nummer to fra venstre) tilbragte mye tid ved feriehuset sitt på øya Mustique. Her avbildet i 1978, samme år som hun ble skilt. Foto: NTB Scanpix
FERIE: Prinsesse Margaret (nummer to fra venstre) tilbragte mye tid ved feriehuset sitt på øya Mustique. Her avbildet i 1978, samme år som hun ble skilt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Helt siden den gang har flere medlemmer av kongefamilien brukt øya som et sted for avkobling. Hertugparet har reist dit i flere år, og også Kates familie har feriert der.

Innholdsrik sommer

Prins George har hatt en sommer fylt med mye moro så langt. Han har blant annet tilbragt tid med familien sin og sin nyfødte fetter Archie.

Under en polokamp tidligere i juli, der både prins William og prins Harry (34) spilte, var nemlig både Kate og hertuginne Meghan (37) på plass med barna sine. George og lillesøster Charlotte har også vært på en lokal festival i Berkshire med besteforeldrene Carole (64) og Michael Middleton (70) i sommer.

<strong>STØTTET PAPPA:</strong> Hertuginne Kate tok med seg alle barna for å se pappa William spille polokamp tidligere denne måneden. Til stede var også hertuginne Meghan og sønnen Archie - som heiet på prins Harry. Foto: NTB Scanpix
STØTTET PAPPA: Hertuginne Kate tok med seg alle barna for å se pappa William spille polokamp tidligere denne måneden. Til stede var også hertuginne Meghan og sønnen Archie - som heiet på prins Harry. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til høsten skal han fortsette på skolen Thomas's Battersea hvor også søsteren vil begynne i første klasse. På skolen går det rundt 560 elever i alderen fire til tretten år, og skolen blir beskrevet som «den beste utdannelsen som penger kan gi deg i hele England».

Da prinsen selv begynte på skolen i fjor var dette en stor anledning som selvfølgelig måtte markeres.

Hele verden følger med

Som sønn av hertugen og hertuginnen av Cambridge er det uunngåelig at hele verden følger med på prinsens liv. At han i tillegg en dag skal bli kongen av England bidrar også stort til interessen.

Allerede da George ble født fulgte en hel verden med da Kate og William viste frem sin førstefødte på trappene utenfor St. Mary's-sykehuset i London, og den rojale fansen blir stadig begeistret av prinsens morsomme påfunn.

<strong>FØRSTE SKOLEDAG:</strong> Prins William fulgte sin eldste sønn da han begynte på skolen i fjor. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE SKOLEDAG: Prins William fulgte sin eldste sønn da han begynte på skolen i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for dette er foreldrene bestemt på å gi den unge prinsen en så normal oppvekst som mulig. Det var nemlig slik hans far ble oppdratt, slik at han fikk muligheten til å være et barn - uten alle forventningene.

Derfor har hertugparet bestemt seg for å ikke avsløre overfor sønnen at han en dag skal bli landet og samveldets nye konge.

- Det finnes en tid og et sted der George vil få fortalt og forstå hvordan han passer inn i alt. Men akkurat nå handler det om å etablere et sikkert og stabilt miljø rundt ham og å vise ham så mye kjærlighet jeg kan som en pappa, har William tidligere uttalt til BBC.

George Cambridge

Prins William har selv valgt å være åpen om arvestresset han følte på som barn og i tenårene, og derfor vil han skåne sønnen for akkurat det. Gill Knappett har skrevet bok om hertugparet, og sier til den britiske nettavisen at hertugparet har vært svært bevisste på det hele veien.

Prins William og hertuginne Kate hadde med barna på besøk til Canada. Vis mer

- Selv om de vil at hans første leveår skal være strippet for protokoll og andre formaliteter, vet de at de må balansere dette ønsket med respekt for kongelige tradisjoner. Sønnen deres skal tross alt bli statsoverhode en dag, forteller biografiforfatteren.

På skolen blir ikke hans formelle tittel brukt i undervisningen. Han blir i stedet kalt George Cambridge av klassekamerater og lærere.

LES OGSÅ: Derfor er Mette-Marit mye mindre på jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer