Coronaviruset:

Slik skal hun bidra i coronakrisen

Svenske prinsesse Sofia har meldt seg til helsetjeneste i Stockholm.

BLIR SYKEHJEMSARBEIDER: Svenske prinsesse Sofia skal bidra som støttepersonell ved sykehjem i Stockholm. Foto: AFP/ NTB Scanpix
BLIR SYKEHJEMSARBEIDER: Svenske prinsesse Sofia skal bidra som støttepersonell ved sykehjem i Stockholm. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall døde av coronaviruset øker kraftig i Sverige, og det er stort press på helsevesenet. Spesielt i Stockholm er situasjonen krevende.

Prinsesse Sofia (34) har nå meldt seg til tjeneste og skal jobbe som støttepersonell ved Sophiahemmet sykehus i hovedstaden, melder lokalavisen mitt i Östermalm.

Informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, bekrefter overfor Expressen at prinsessen har vært gjennom et tredagerskurs ved Sophiahemmets Högskola.

- I den krisen vi befinner oss i, vil hun bidra med arbeidskraft innen omsorgen, sier Thorgren.

Omskolerer permitterte ansatte

Tilbudet om kursing i omsorgsarbeid ved Sophiahemmet ble igangsatt 30. mars, for å omskolere permitterte ansatte fra blant annet hotell- og restaurantbransjen, og avlaste ansatte i helse- og omsorgstjenesten.

Nå kurses 80 personer hver uke, og prinsessen deltok på kurset med en rekke permitterte SAS-ansatte. Ifølge Expressen får de lære basiskunnskaper innen flere områder, i tillegg til smittevern.

Onsdag ettermiddag er det registrert 1203 personer coronadødsfall i Sverige - 170 flere enn tirsdag. 11 927 personer er registrert smittet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer