Slik skal dronningen hylles

Storstilt markering av Dronning Margrethes 40-årsjubileum som monark på nyåret...

SKAL FEIRES: Dronning Margrethe skal feires i tre dager til ende for å markere hennes 40-årsjubileum som dronning av Danmark i januar 2012. Foto: All Over Press
SKAL FEIRES: Dronning Margrethe skal feires i tre dager til ende for å markere hennes 40-årsjubileum som dronning av Danmark i januar 2012. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Danskene planlegger storstilt feiring av sin Dronning Margrethe (71) på nyåret for å markere at hun har sittet på tronen i 40 år.

Feiringen vil foregå mellom den 13. og 15. januar 2012.

Dronningens far, Kong Fredrik IX døde 14. januar 1972. Dagen etter ble det annonsert at Margrethe var Danmarks nye overhode.

Markeringen vil starte med en mottakelse i regi av parlamentet den 13. januar. Neste dag vil det være en offisiell markering i rådhuset i København, der dronningen og Prins Henrik vil ankomme i hest og kjerre og senere motta folkets hyllest fra balkongen.

På kvelden bærer det videre til en gallaforestilling i Danmarks Radios Koncerthus før det dagen etter er duket for gallamiddag på Christiansborg Slot med kongelige gjester fra hele Europa, skriver theroyalforums.com.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Hattefin dronning i Oslo