SE OG LÆR JENS: Kronprins Haakon hilste Jordans dronning Rania med et galant håndkyss. Jens Stoltenberg følger nøye med... Foto: SCANPIX
SE OG LÆR JENS: Kronprins Haakon hilste Jordans dronning Rania med et galant håndkyss. Jens Stoltenberg følger nøye med... Foto: SCANPIXVis mer

- Slik skal det gjøres, Jens!

Kronprinsen viser statsministeren hvordan man virkelig hilser en kvinne...

SEHER.NO: Det vakte en viss oppmerksomhet da kronprins Haakon hilste Jordans vakre dronning Rania med et galant kyss på hånden, da de to møttes ved et stort arrangement i Oslo tirsdag.

Bildene av de to sammen sendes nå ut av internasjonale billedbyråer.
 
- Kronprinsen gjør dette som et tegn på respekt og beundring, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no.

- Det er kanskje ikke så vanlig å se norske menn gi kvinner kyss på hånden på denne måten, men det er en utbredt skikk på kontinentet og ute i verden ellers. Og Haakon er jo en verdensmann.
 
-  Kronprinsen gjør det dessuten helt korrekt - uten å berøre Ranias hånd med leppene, legger Totland til. 
 
Haakon og Rania er for øvrig gode venner - og treffes ganske ofte. De to er nemlig begge FN-ambassadører - og har engasjert seg i de samme sakene: kampen mot fattigdom og for retten til utdannelse for alle.

- De to møttes første gang under det jordanske statsbesøket i Norge våren 2000 - og siden har de møtt hverandre mange ganger både i Jordan og andre steder i utlandet. Flere ganger sittet side ved side ved store konferanser i Davos. Da Haakon sist besøkte Rania i Jordan - våren 2007 - tok hun ham blant med for å hilse på studentene ved universitetet i Amman, sier Totland til Seher.no.

LES OGSÅ: Ari tok med babyen på fest

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.