Hertuginne Meghan og prins Harry:

Slik skal de tjene millioner framover

Hertugparet kan håve inn store summer.

NYTT ARBEID: Prins Harry og hertuginne Meghan har signert med prestisjebyrået Harry Walker Agency, og skal tjene penger på å holde foredrag. Foto: NTB Scanpix
NYTT ARBEID: Prins Harry og hertuginne Meghan har signert med prestisjebyrået Harry Walker Agency, og skal tjene penger på å holde foredrag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått snart tre måneder siden prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) kunngjorde at de trakk fra seg fra sine offentlige plikter. Dermed sluttet de å bruke sine offisielle titler og ble økonomisk selvstendige.

Siden satte de snuten mot Los Angeles i USA med sin ett år gamle sønn, Archie.

Mange stilte seg spørsmålet ved hvordan duoen skulle tjene til livets opphold etter å ha brutt med kongefamilien. Paret skal på sin side ha vært interessert i dokumentarprosjekter, og var nylig frivillige på et kjøkken for trengende i Los Angeles.

Nå ser det imidlertid ut til at de har skaffet seg arbeid som betaler for salt i grøten og vel så det.

Kan tjene én million

I forrige uke signerte hertugparet nemlig kontrakt med det prestisjefulle byrået Harry Walker Agency, et byrå som har spesialisert seg på foredrag og taler. Det melder flere internasjonale medier, blant andre Page Six og Cosmopolitan.

BRUTT MED KONGEFAMILIEN: Hertugparet sa fra seg tittelen og apanasjen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
BRUTT MED KONGEFAMILIEN: Hertugparet sa fra seg tittelen og apanasjen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Honoraret skal visstnok være på hele én million dollar, rundt 9,6 millioner norske kroner, per tale.

- Disse talene vil omhandle temaer som er viktige for dem og verden. Det vil handle om sosiale problemer verden står overfor, samt likhet for folk uavhengig av kjønn og rase. Mental helse, problemer kvinner står overfor og miljøet vil også være med, sier en kilde til Town & Country.

Videre forteller kilden at mange av temaene vil være relatert til parets veldedige stiftelse Archiewell.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Duoen er for øvrig i godt selskap. Store navn som Barack og Michelle Obama, Bill Clinton og Oprah Winfrey er også tilknyttet byrået. Hvor ofte de vil benytte seg av tid på talerstolen er ikke kjent, men det er ingen tvil om at tidligere presidenter blant annet har tjent store summer på å holde foredrag.

Ut mot rasisme

At Meghan har uttalt seg om samfunnssaker før kommer godt med når hun og prins Harry skal holde taler framover.

Hertuginnen uttalte seg nemlig nylig om drapet på George Floyd. Det gjorde hun til studentene ved sin gamle skole, Immaculate Heart High, i Los Angeles.

- George Floyds liv var viktig. Breonna Taylors liv var viktig. Philando Castiles liv var viktig. Tamir Rices liv var viktig, sa Meghan i videoen, samtidig som hun påpekte at det var flere navn som ikke er kjent.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

- Som vi har sett den siste uka er det som skjer i landet vårt, i staten vår og i hvert hjem i Los Angeles fullstendig tragisk, sa hun innledningsvis.

Hertuginnen innrømte at hun var usikker og nervøs på hva hun skulle si og hvor hun skulle starte, men fortalte at hun innså at den eneste feilen man kunne gjøre er å ikke si noe som helst.

Hun benyttet også anledningen til å beklage overfor de unge som må vokse opp i verden hvor rasisme fremdeles eksisterer.

38-åringen mintes tiden da hun selv gikk på skolen, og ble fortalt at hun skulle sette andres behov foran sin egen frykt. Disse ordene vil følge henne hele livet, sa hun.

- Jeg har tenkt mer på det den siste uka enn noen gang tidligere.

LES OGSÅ: Slik reagerer kongefamilien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer