STOLTE FORELDRE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia gleder seg over sønnens forlovelse. Carl Philip og Sofias romanse har vært kjent siden januar 2010, og de flyttet sammen allerede året etterpå.  Foto: Fame Flynet
STOLTE FORELDRE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia gleder seg over sønnens forlovelse. Carl Philip og Sofias romanse har vært kjent siden januar 2010, og de flyttet sammen allerede året etterpå. Foto: Fame FlynetVis mer

Slik reagerte kongeparet på forlovelsen

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia gifter bort sitt yngste barn, prins Carl Philip.

SEOGHØR.NO: Fredag kom den lykkelige, men også overraskende kunngjøringen om at prins Carl Philip (35) og kjæresten gjennom fire år, Sofia Hellqvist (29), skal gifte seg.

- Sofia har i dag svart ja på spørsmålet om hun kan tenke seg å dele resten av livet med meg.  Det er en lykkens dag for Sofia og meg, avslørte Carl Philip til pressekorpset utenfor Logården ved Stockholms slott i ettermiddag.

Frieriet skjedde på landsstedet deres, og det storslagne bryllupet vil finne sted neste sommer.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia gleder seg også stort over sønnens forlovelse.

- Selvsagt synes vi dette er fantastisk gøy. Sofia er en fin person og vi har det alltid veldig moro sammen når hun kommer og hilser på, fortalte kong Carl Gustaf.

- Det må jo modnes. Og det mondnes langsomt. Og sånn er det i Bernadotte-familien. Dronningen og jeg er glade over Carl Philip og Sofias store dag.

NYFORLOVET: - Jeg har ventet på dette siden vi traff hverandre, så Sofia da hun stolt viste frem den digre ringen til pressen.  Foto: NTB scanpix
NYFORLOVET: - Jeg har ventet på dette siden vi traff hverandre, så Sofia da hun stolt viste frem den digre ringen til pressen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vakre Sofia er for lengst tatt inn i varmen i kongefamilien, noe de beviste for en hel verden da hun ble invitert i både prinsesse Estelles og prinsesse Leonores dåp.

- Vi har lært å kjenne Sofia gjennom et antall år, og vi synes hun er en veldig fin person. Dette blir veldig morsomt for oss i familien.

- Hun passer godt sammen med Carl Philip. De har ulike interesser, så de kan komplettere hverandre, sa kongen videre.

Også dronning Siliva er svært lykkelig over at hennes yngste sønn nå er klar for ekteskapet.

- Jeg har ventet og ventet, og så ble det slik til slutt. Men jeg fikk vite det ganske sent, fortalte hun med et digert smil.

Forlovelsen skal feires med en liten familiemiddag i kveld, opplyser kongen om.

LES OGSÅ: Her brøt de all kongelig tradisjon