Thomas Markle og Samantha Grant:

Slik reagerer Meghans familie på graviditeten

- Dersom han blir ekskludert, blir jeg ikke glad.

GLEDER SEG: Denne uken ble det kjent at Thomas Markle snart skal bli bestefar. Hvor stor rolle han vil spille i livet til barnet til hertuginne Meghan og prins Harry, gjenstår å se. Foto: NTB Scanpix
GLEDER SEG: Denne uken ble det kjent at Thomas Markle snart skal bli bestefar. Hvor stor rolle han vil spille i livet til barnet til hertuginne Meghan og prins Harry, gjenstår å se. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mandag kunngjorde hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) overfor en hel verden at de venter sitt første barn sammen.

Helt siden Meghan og Harry giftet seg 19. mai, har mange ventet spent på babynyheten. To av dem som ble informert om svangerskapet i forkant av den offentlige avsløringen, var hertuginnens far og mor, skriver The Sun.

Moren til hertuginne Meghan, Doria Ragland (62), har uttalt at hun er «veldig glad over den gledelige nyheten» og at hun «ser frem til å ønske sitt første barnebarn velkommen», skriver Daily Mail.

NÆRT FORHOLD: Meghan Markle og moren Doria Ragland står hverandre svært nære. Sistnevnte skal, i motsetning til Thomas Markle, ha fått nyheten om et kommende barnebarn direkte fra hertuginnen. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Meghan Markle og moren Doria Ragland står hverandre svært nære. Sistnevnte skal, i motsetning til Thomas Markle, ha fått nyheten om et kommende barnebarn direkte fra hertuginnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den mye omtalte Thomas Markle (74) har på sin side holdt en lav profil. En kilde nær Thomas forklarer nå at 74-åringen skal være i ekstase etter å ha fått høre nyheten. Samtidig gir han uttrykk for at han ønsker å være en stor del av sitt kommende barnebarns liv.

- Thomas er utrolig glad. Han fikk høre nyheten før den ble gjort kjent, og er i ekstase. Han tror Meghan kommer til å bli en fantastisk mor, sier en kilde til The Sun.

DEN GANG DA: Thomas Markle skal ifølge en kilde være i ekstase over nyheten om at han blir bestefar. Her sammen med Meghan Markle da hun var barn. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Thomas Markle skal ifølge en kilde være i ekstase over nyheten om at han blir bestefar. Her sammen med Meghan Markle da hun var barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Fikse problemene

I motsetning til Doria, skal ikke Thomas Markle ha fått nyheten direkte fra Meghan. Ifølge The Sun har ikke far og datter snakket sammen siden dagen etter det kongelige bryllupet i mai.

Markle, som i utgangspunktet skulle følge datteren til alters, valgte som kjent å trekke seg fra hele seremonien. Deretter ga 74-åringen uttrykk for at han likevel ville komme, før et endelig bryllupsfravær var enden på visa.

Grunnen til at Markle valgte å droppe Storbritannia-besøket ble først forklart med at han var lei seg og ikke ville gjøre datteren og sin kommende svigersønn flaue, da han nylig hadde stilt opp på flere paparazzi-bilder.

Senere kom det fram at 74-åringen også hadde hatt et hjerteinfarkt, og måtte bli værende i hjemlandet for en operasjon.

Siden den gang har Markle blant annet gått hardt ut mot det britiske kongehuset. Selv om stemningen har vært alt annet enn god mellom ham og Meghan, ønsker han nå å snu situasjonen.

Artikkelen fortsetter under:

- Thomas ser på babynyheten som en sjanse til å fikse problemene mellom ham selv, Meghan og Harry. Han ønsker så inderlig å være der for sitt barnebarn, og å ha en aktiv rolle i deres liv.

Samantha Grant (53), hertuginne Meghans beryktede halvsøster, fikk heller ikke gladnyheten direkte av hertuginnen. Likevel håper hun at det kommende barnet kan være med å løse de interne familiekonfliktene.

- Denne nyheten gjør at man glemmer alt som har skjedd det siste året. (...) Jeg håper at min far blir inkludert på riktig tidspunkt. Dersom han blir ekskludert, blir jeg ikke glad. Det er i beste interesse for babyen at min far blir inkludert, sier Samantha til The Sun.

Hedret avdød svigermor

Prins Harry og Meghan har så langt ikke kommet med en offisiell uttalelse etter at babynyheten ble kjent mandag. Allerede timer etter kunngjøringen fra Kensington Palace dukket det kongelige paret imidlertid opp på sin første offentlige opptreden som vordende foreldre i Sydney i Australia.

Iført en hvit, knelang kjole, designet av den australske designeren Karen Gee, stylet med noen helt spesielle sommerfugl-øredobber, hedret hun sin avdøde svigermor prinsesse Diana.

VARM HILSEN: Hertuginne Meghan hilset på alle de oppmøtte i Sydney da hun og ektemannen prins Harry ankom byen. Foto: NTB Scanpix
VARM HILSEN: Hertuginne Meghan hilset på alle de oppmøtte i Sydney da hun og ektemannen prins Harry ankom byen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under besøket i Sydney var det også en annen hendelse som tok oppmerksomheten til fotografene. Blant de mange som hadde møtt opp var en av prins Harrys største fans, Daphne Dunne (98), som hadde funnet seg en plass helt foran i folkemengden.

Det var dermed ikke vanskelig for den britiske prinsen å få øye på den 98 år gamle damen som han har møtt på flere ganger tidligere.

- Jeg henter kona mi, så skal du få hilse på henne, skal Harry ha sagt til Daphne, ifølge Hello!.

Meghan skal deretter ha kommet bort og snakket varmt om både det spesielle møtet, og den kommende babyen.

- Jeg er så glad for å endelig møte deg. Jeg har hørt så mye om deg. Neste gang vi møtes håper jeg vi har den lille babyen med oss, skal Meghan ha sagt.

LES OGSÅ: Slik er Meghans skandalefamilie