Prinsesse Märtha Louise:

Slik mottok hun dødsbudskapet

Mandagens episode av «Helt Harald» byr på en følelsesladd samtale om den avdøde kunstneren og forfatteren Ari Behn.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer
Publisert

Det har gått over ett år siden den tragiske nyheten kom om at den folkekjære kunstneren og forfatteren Ari Behn var død. Behn tok sitt eget liv og etterlot seg venner, familie, kongefamilien og et helt folk i sorg.

Tiden etter har naturlig nok vært svært tøff for de etterlatte, blant andre prinsesse Märtha Louise (49) og de tre døtrene Leah Isadora (15), Maud Angelica (17) og Emma Tallulah (12), som hun fikk med Behn.

Siden Behns bortgang har Märtha Louise vært åpen om sorgen ved flere anledninger, og i mandagens episode av «Helt Harald» blir seerne vitne til en svært følelsesladd samtale mellom programleder Harald Rønneberg (47) og Märtha Louise.

Da kommer de inn på Ari Behn, og prinsessen får spørsmål om hva hun husker fra dagen Behn gikk bort.

Så på julefilm

Märtha Louise forteller at hele kongefamilien befant seg på Kongsseteren. Huset var pyntet til jul, og de hadde det veldig fint i hverandres selskap. På tidspunktet satt de alle samlet for å se på juleklassikeren «Alene Hjemme».

- Så hadde Olav, faren til Ari, ringt til eskorten, som ringte til hoffsjefen, som da ringte til pappa. Så kom pappa inn og sa det til meg, og jeg måtte gå og si det til barna. Det er noe av det tøffeste jeg har gjort, men man må bare gjøre det, sier en preget Märtha Louise.

PÅ GRÅTEN: Märtha Louise var på gråten da hun fortalte om eksmannen. Foto: TV 2
PÅ GRÅTEN: Märtha Louise var på gråten da hun fortalte om eksmannen. Foto: TV 2 Vis mer

Prinsessens kjæreste, Durek Verrett (46), var også til stede på Kongsseteren da de mottok nyheten, noe hun satte stor pris på.

- Da vi fikk beskjeden fikk alle helt sjokk og vi klarte ikke å gjøre noen ting. Det var bare å løpe fra det ene barnet til det andre. Han var den eneste som klarte å være der, og være til stede, og han fikk oss alle til å komme oss gjennom og var der veldig for barna den perioden, sier hun.

- Frem til begravelsen var det hundre ting som skulle organiseres. Jeg var helt bomull i hodet, og jeg klarte ikke å skjønne hva folk sa en gang nesten. Så det at han var der var veldig viktig, legger hun til.

De første månedene etter at Behn gikk bort forklarer Märtha Louise at hun brukte all tid i døgnet til å ta seg av barna sine, slik at de skulle komme seg gjennom dette. Når de begynte å finne fotfeste fikk hun selv tid til å gå ned i kjelleren, noe hun som nevnt har vært åpen om tidligere.

Se og Hør har vært i kontakt med Märthas rådgiver, Carina Scheele Carlsen. De ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar.

SKILTE SEG: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var gift fra 2002 til 2017. Sammen fikk de tre døtre. Her er de avbildet sammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB
SKILTE SEG: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var gift fra 2002 til 2017. Sammen fikk de tre døtre. Her er de avbildet sammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Savner ham

Første juledag i fjor markerte ett år siden Ari Behns bortgang. I den anledning delte prinsessen et innlegg om eksmannen på Instagram.

«Jeg vil bare ønske dere alle en god jul. Dette året har det vært en veldig annerledes høytidsfeiring fordi Ari, den elskede faren til mine tre jenter, ikke lenger er blant oss. Han valgte å forlate denne planeten i fjor på denne dagen», skrev hun og la til:

«Vi feiret livet hans i dag, vi gråt over tapet av ham og hvor mye vi savner ham. Det har vært en dag for kjærlighet til alt.»

ARI BEHN: NRK kommer med en ny serie om Ari Behn og kunsten hans. Vis mer

Märtha Louise kom også med en oppfordring til alle om å be om hjelp:

«Livet treffer oss alle. Vi kan ikke unngå det. Vi må møte det. Jeg strekker meg mot alle dere som sliter gjennom høytida. Vi at du er elsket. Vit at du trengs. Vit at du er verdt den hjelpen du kan få. Vær så snill og spør om hjelp. Vær så snill å uttrykk hvordan du har det. Du er elsket».

Kronprinsesse Mette-Marit (47) snakket også om sorgen, da hun ble intervjuet av NRK i forbindelse med det tradisjonsrike programmet «Året med kongefamilien» i fjor.

- Jeg synes det er vanskelig å snakke om det fremdeles. Ari var jo et menneske jeg var veldig, veldig glad i, og alle var veldig glad i. Det at han slet sånn som han gjorde, og valgte å avslutte livet sitt. Det er veldig tungt, sa hun til kanalen.

LES OGSÅ: Åpner seg om tapet av pappa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer