Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Slik møttes de

Prinsessen åpner opp om sitt første møte med sin «sjelevenn», Durek Verrett.

DET FØRSTE MØTET: I en podkast forteller prinsessen om hvordan hun møtte sin store kjærlighet, Durek Verrett. Foto: NTB Scanpix
DET FØRSTE MØTET: I en podkast forteller prinsessen om hvordan hun møtte sin store kjærlighet, Durek Verrett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært skrevet mangt og mye om prinsesse Märtha Louise (48) og den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (45) siden de erklærte sin kjærlighet til hverandre i mai 2019.

Det forelskede paret har møtt mye motbør, og særlig har Verrett vekket oppsikt med overskrifter om alt fra millionsøksmål, påstander om kreft til beskyldninger om å være en sjarlatan.

BRUKER TITTELEN: Märtha Louise bruker sin prinsessetittel i en kommersiell sending hos Sionearth på YouTube. Video: Sionearth via YouTube Vis mer

Det er likevel ingen tvil om at den selverklærte sjamanen har klart å målbinde sin prinsesse - og mye later til at paret har det svært fint sammen. I den amerikanske livsstilspodkasten «Almost 30» forteller prinsesse Märtha Louise nå om hvordan hun og Verrett møtte hverandre for første gang.

De ble faktisk introdusert for hverandre av deres felles venn Lindsey Simcik, som sammen med Krista Williams har podkasten «Almost 30».

- Hun sa: «det eneste mennesket jeg har følt en slik «åpning» med, er sjaman Durek. Du er nødt til å møte ham, jeg ser en kobling mellom dere to». Jeg tenkte: er det business, eller hva slags kobling er det, sier prinsessaen i podkasten.

SJELEVENNER: Paret kunngjorde forholdet i mai 2019. Nå letter hun på sløret om deres første møte. Foto: NTB Scanpix
SJELEVENNER: Paret kunngjorde forholdet i mai 2019. Nå letter hun på sløret om deres første møte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avtalt møte

Det tok en god stund før de møtte hverandre, i og med at Märtha Louise befant seg i Norge, og Verrett i Los Angeles. Prinsessa røper at kjæresten var litt tilbakeholden før det første møtet, siden de ble «satt opp med hverandre».

- Til slutt besøker jeg ham i huset hans. Jeg går inn i rommet, og jeg ser ham, og sier: «Jeg kjenner deg allerede», sier Märtha Louise i podkasten, og legger til at et dypt vennskap utviklet seg etter det første møtet, og at de snakket mye sammen på telefon og traff hverandre så ofte de kunne.

Det var den gryende starten på et offentlig kjærlighetsforhold som mer eller mindre satte «hele Norge» på hodet. Oppsiktsvekkende overskrifter og et mediesirkus uten like fulgte i ukene etter avsløringen.

GAMLE GLIMT: 31. august 2019 konfirmerte HKH prinsesse Ingrid Alexandra seg. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I midten av mai var det et år siden forholdet ble kjent, og da uttalte Se og Hørs kongehusekspert at forholdet slo ned som ei bombe.

- Forholdet satte nærmest landet på hodet. Se og Hør skrev faktisk om den nære relasjonen allerede i februar i fjor, men den gang trodde de fleste det bare var et profesjonelt forhold. Tre måneder etter slo bomba ned - prinsessa var kjæreste med «sjamanen», sa Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør.

Se og Hør har vært i kontakt med prinsessens manager Carina Scheele Carlsen, som sier at Märtha Louise ikke har noen kommentar til saken.

SKAVLAN: Fredrik Skavlan settes ut når vi stiller spørsmål om det omdiskuterte intervjuet han hadde med Märtha Louise og Durek Verrett tidligere i år. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/TV 2/Rød Løper Vis mer

- Møttes i et annet liv

Som Märtha Louise nevnte i podkasten, sa hun at hun allerede kjente Verrett første gang de møttes. I et intervju med People i fjor, hevdet den selverklærte sjamanen at han og prinsessa angivelig har vært sammen i Egypt i et tidligere liv.

- Noen ganger, når jeg ser på henne, ser jeg et annet ansikt. Og hun ser det i meg, også. Hun var dronning, og jeg var farao, sa han.

Videre snakket Verrett om deres spesielle bånd.

- Jeg ser meg selv i henne, og hun ser mye av seg selv i meg: Godheten, kjærligheten, lekenheten og tullingen. Hun er en prinsesse og vokste opp i et kongehus, men hun er ekte. Hun klemmer folk slik jeg gjør. Hun spiller tv-spill og gjør morsomme ting med meg, sa Verrett.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Åpen om skammen

Prinsessa gjør sjeldent intervjuer med pressen, men 48-åringen dukker til stadighet opp i podkaster av ymse slag. Tidligere i sommer var hun å høre i den svenske «Framgångspodden», der hun blant annet snakket om skammen hun ofte har følt på i sitt liv som prinsesse.

- Jeg er skamfull for at jeg kan se ulike ting, eller at jeg er så annerledes. Jeg er ikke den prinsessa alle vil ha. Det må jeg bearbeide med meditasjon. Jeg bruker alt som skjer i livet mitt som en mulighet til å vokse og utvikle meg, sa hun i podkasten.

Det er ingen tvil om at hun har valgt en annen vei i livet, sammenlignet med andre europeiske prinsesser.

- Alle vil at jeg skal være et bestemt sted, men jeg passer ikke inn i den prinsesseboksen de vil jeg skal være i. (...) Jeg koblet meg opp til meg selv og forsto hva som gjorde meg lykkelig, og det var langt utenfor den boksen alle hadde plassert meg i. Der passet jeg aldri inn, sa Märtha Louise i podkasten.

LES OGSÅ: Her skjuler eks-kongen seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer