Dronning Elizabeth:

Slik minnes hun prins Philip

9. april er det ett år siden hertugen av Edinburgh døde, 99 år gammel.

SORGENS DAG: I dag er det ett år siden dronning Elizabeth mistet sin ektemann gjennom 74 år. Foto: Joe Giddens / PA Photos / NTB
SORGENS DAG: I dag er det ett år siden dronning Elizabeth mistet sin ektemann gjennom 74 år. Foto: Joe Giddens / PA Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 9. april er det ett år siden prins Philip gikk bort. Han var hertug av Edinburgh og dronning Elizabeths (95) ektemann gjennom 74 år. En større minneseremoni ble holdt på Westminster Abbey forrige uke, mens markeringen på selve ettårsdagen tilsynelatende blir holdt privat.

Medlemmer av den britiske kongefamilien har likevel mintes prinsen på denne dagen - blant dem dronningen selv.

Private bilder

Lørdag delte dronningens offisielle Twitter-konto en aldri så liten hyllest til avdøde prins Philip.

Twittermeldingen består blant annet av en to minutter og 15 sekunder lang video, der man får se en rekke private bilder fra Philips lange liv. Til videoen leses diktet «The Patriarchs - An Elegy» av poeten Simon Armitage.

«Minnes Hans Kongelige Høyhet hertugen av Edinburgh ett år etter hans død», står det skrevet til videoen. Den er også delt på dronningens Instagram, og er delt videre av blant andre prins William (39) og hertuginne Kate (40).

Hylles av flere

Både William og Kate var til stede på forrige ukes minnemarkering - og delte i den anledning en hyllest til prinsen på Instagram.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skaper stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

«Vi blir med medlemmer av kongefamilien og gjeste for å feire livet til hertugen av Edinburgh. Seremonien setter lys på hans dedikasjon for familien, nasjonen og Samveldet, og minner om viktigheten av hans arv i å skape muligheter for unge mennesker, belyse klimaforvaltning og samtaler rundt dette, og hans støtte til militæret», skrev hertugparet til et bilde av prinsen.

I anledning ettårsdagen har også prins Charles (73) og hertuginne Camilla (74) brukt sosiale medier til å minnes sin far og svigerfar.

Instagram skriver de «Minnes hertugen av Edinburgh i dag, ett år etter hans bortgang». De har delt tre bilder av prinsen.

LES OGSÅ: Slik er europas yngste kronprinsesse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer