Hertuginne Kate:

Slik hyllet hun prinsesse Diana under Archies dåp

Hertuginne Kate tok på seg en helt spesiell detalj for anledningen.

HEDRET SIN AVDØDE SVIGERMOR: Under helgens dåp av prins Harry og hertuginne Meghans sønn, Archie, hadde hertuginne Kate tatt på seg en helt spesiell detalj for anledningen. Foto: NTB Scanpix
HEDRET SIN AVDØDE SVIGERMOR: Under helgens dåp av prins Harry og hertuginne Meghans sønn, Archie, hadde hertuginne Kate tatt på seg en helt spesiell detalj for anledningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I helgen ble prins Harry (34) og hertuginne Meghans (37) sønn, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, døpt i en privat dåpsseremoni i St. George's kapell i Windsor.

Til tross for at dåpen var en svært privat affære, valgte likevel hertugparet å dele dåpsbilder med omverdenen fra den store dagen. Bildene har prydet nettaviser verden over de siste dagene, noe det er flere grunner til. Én av årsakene var at prinsesse Dianas søstre, Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale dukket opp på ett av bildene.

Det viser seg i etterkant at det ikke bare var de to søstrenes oppmøte som hedret avdøde prinsesse Diana. Også hertuginne Kate (37) valgte å ta på seg én spesiell eiendel fra Diana i anledning dåpsdagen.

Hedret prinsesse Diana

Hertuginnen hadde nemlig tatt på seg et par perleøredobber som tilhørte sin avdøde svigermor. Det kan se ut til at perleøredobbene var et bevisst valg, da prinsesse Diana hadde på seg de samme øredobbene under prins Harrys dåp i 1984.

Sammen med øredobbene hadde hertuginnen tatt på seg en vakker rosa kreasjon designet av Stella Mc Cartney, et hårbånd fra Juliette Botterill og et par røde pumps designet av Emmy London.

HEDRET DIANA: Det kan se ut til at Hertuginne Kates valg av øredobber var nøye gjennomtenkt ettersom prinsesse Diana hadde på seg de samme øredobbene under prins Harrys dåp. Foto: NTB Scanpix
HEDRET DIANA: Det kan se ut til at Hertuginne Kates valg av øredobber var nøye gjennomtenkt ettersom prinsesse Diana hadde på seg de samme øredobbene under prins Harrys dåp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kate er kjent for å la seg inspirere av Dianas klesstil og har flere ganger dukket opp med eiendeler som tidligere tilhørte den avdøde prinsessen.

Under en bankett i Buckingham Palace i oktober i fjor, hadde hun på seg en blå ballkjole fra designer Alexander McQueen, og på hodet var prinsesse Dianas tiara godt plassert. Kate hadde også på seg de samme perleøredobbene som hun dukket opp med i Archies dåp.

2018: I anledning fjorårets bankettmiddag tok hertuginne Kate på seg tiaraen og øredobbene som tidligere tilhørte prinsesse Diana. Foto: NTB Scanpix
2018: I anledning fjorårets bankettmiddag tok hertuginne Kate på seg tiaraen og øredobbene som tidligere tilhørte prinsesse Diana. Foto: NTB Scanpix Vis mer
1982: Her er prinsesse Diana avbildet med den samme ikoniske tiaraen som hertuginne Kate hadde på seg under bankettmiddagen i fjor. Foto: NTB Scanpix
1982: Her er prinsesse Diana avbildet med den samme ikoniske tiaraen som hertuginne Kate hadde på seg under bankettmiddagen i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge People er tiaraen hertuginnen hadde på seg en av de mest kjente i kongefamiliens samling, mye grunnet at det var prinsesse Dianas personlige favoritt.

Tiaraen, som er kjent som «knuten mellom elskere i Cambridge», er over hundre år gammel, og er blitt mye brukt av hertuginnen som har stilt med den ved flere kongelige anledninger.

Saken fortsetter nedenfor.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Fikk prinsesse Dianas forlovelsesring

Da prins William fridde til sin Kate i 2010, skjedde det med en symboltung forlovelsesring. Prinsen ga nemlig sin utkårede forlovelsesringen til sin avdøde mor, prinsesse Diana.

- Dette var min måte å sørge for at moren min ikke gikk glipp av denne dagen og begeistringen, forklarte han den gang, ifølge BBC.

Den spesielle forlovelsesringen, som er prydet med en oval safir omkranset av 14 diamanter, er imidlertid også symboltung av en annen grunn.

14 DIAMANTER: Dette er den helt spesielle forlovelsesringen hertuginne Kate fikk av prins William i 2010. Foto: NTB scanpix
14 DIAMANTER: Dette er den helt spesielle forlovelsesringen hertuginne Kate fikk av prins William i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det har den kongelige juveléren House of Garrard røpet overfor magasinet Marie Claire. Forlovelsesringen er nemlig laget med direkte inspirasjon fra dronning Victorias foretrukne edelstein.

- Dronning Victoria elsket safirer, så prins Albert pleide å kjøpe safirer til henne. Det er en veldig berømt safirbrosje som dronning Elizabeth bruker jevnlig, som har gått i arv fra dronning Victoria, sa en representant for juveléren, og la til:

- Den var inspirasjonen til forlovelsesringen som hertuginnen av Cambridge går med. Prins Charles hadde sett denne vakre safirbrosjen som moren hans eide, som House of Garrard hadde laget. Da han dro til House of Garrard og så den ringen, tenkte han den var perfekt.

Dermed fikk altså prinsesse Diana, og deretter hertuginne Kate, en forlovelsesring med et historisk sus.

Hyllet Diana

Et annet kongelig familiemedlem som har tatt flittig i bruk Dianas eiendeler er hertuginne Meghan.

Bare timer etter at nyheten om at Meghan ventet barn ble kjent, dukket hun og ektemannen opp på sin første offentlige opptreden som vordende foreldre i Sydney, Australia.

Det var imidlertid én spesiell detalj som vakte oppsikt.

Iført en hvit, knelang kjole, designet av den australske designeren Karen Gee, stylet med noen helt spesielle sommerfugl-øredobber, hedret Meghan sin avdøde svigermor prinsesse Diana, ifølge utenlandske medier.

SPESIELLE ØREDOBBER: Hertuginne Meghan avbildet i Taronga Zoo iført sommerfugløredobbene som tilhøtre prinsesse Diana. Foto: Reuters/ NTB scanpix
SPESIELLE ØREDOBBER: Hertuginne Meghan avbildet i Taronga Zoo iført sommerfugløredobbene som tilhøtre prinsesse Diana. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Ifølge People var det ørepynten som fikk kongehusekspertene til å juble.

Sommerfuglene skal Diana, ifølge nettstedet, ha brukt under en kongelig reise til Canada i mai 1986, ett år etter at prins Harry ble født.

Hertuginne Meghan skal også ha brukt et armbånd i gull, angivelig det samme armbåndet som prinsesse Diana hadde på seg da hun besøkte eldresenteret Lord Gage Centre i London i 1990.

LES OGSÅ: Avslører prinsesse Dianas matvaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer