Prinsesse Märtha Louise:

Slik hyllet hun datteren på 16-årsdagen

- Jeg er så glad og stolt over å se deg utfolde deg til ditt fulle potensiale.

MOR OG DATTER: Prinsesse Märtha Louise gjorde stas på datteren Leah Isadora Behn da hun hadde bursdag torsdag. Her er de avbildet sammen under en presentasjon av utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya i fjor sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB
MOR OG DATTER: Prinsesse Märtha Louise gjorde stas på datteren Leah Isadora Behn da hun hadde bursdag torsdag. Her er de avbildet sammen under en presentasjon av utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya i fjor sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 8. april fylte prinsesse Märtha Louise (49) og avdøde Ari Behns mellomste datter, Leah Isadora, 16 år. Og dette lot ikke den stolte moren gå forbi i stillhet.

I en hyllest til bursdagsbarnet på Instagram delte nemlig prinsessen en bildekarusell med fire bilder av 16-åringen. Et fra selve feiringen på den store dagen, samt tre andre søte minner fra hennes yngre år.

«Gratulerer med 16-årsdagen til min fantastiske, kjærlige, morsomme, litt stae, vakre, gøye, feministiske (i den beste form), sassy og stilige datter som gir meg lys, kjærlighet og latter hver eneste dag,» står det.

Videre utrykker Märtha Louise hvor ubeskrivelig høyt hun elsker datteren før hun fortsetter:

«Du er det beste, og jeg er her for deg gjennom alt du har oppnådd og alt du vil oppnå. Jeg elsker deg når du mislykkes og når du lykkes fordi det er nettopp dette som gjør deg til deg! Jeg er så glad og stolt over å se deg utfolde deg til ditt fulle potensiale», skrytes det.

Leah Isadora er lillesøster til Maud Angelica (16) og storesøster til Emma Tallulah (12).

BLID GJENG: Her er Leah Isadora Behn (helt til venstre) i Longyearbyen på Svalbard i 2018 med store deler av familien. F.v: Prinsesse Märtha Louise, kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prins Sverre Magnus. Bak fra venstre: Emma Tallulah Behn, Maud Angelica Behn og prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Lise Åserud / NTB
BLID GJENG: Her er Leah Isadora Behn (helt til venstre) i Longyearbyen på Svalbard i 2018 med store deler av familien. F.v: Prinsesse Märtha Louise, kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prins Sverre Magnus. Bak fra venstre: Emma Tallulah Behn, Maud Angelica Behn og prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Populære sminkevideoer

I løpet av det siste året har den talentfulle 16-åringen tatt et stadig større steg inn i offentlighetens lys. Blant annet er hun for mange av dagens unge blitt et godt kjent ansikt på ulike sosiale medier-plattformer.

Særlig på Instagram og TikTok gjør hun stor suksess, med blant annet sminkevideoer av seg selv. På Instagram har hun i skrivende stund over 43 000 følgere - et tall som stadig vokser.

Torsdag delte også bursdagsbarnet selv et innlegg fra bursdagfeiringen med følgerne sine.

«Happy me Day», har hun skrevet som tekst sammen med flere bilder og en video.

I oktober gjestet Leah Isadora «God morgen Norge» for å snakke som lidenskapen for sminke. Da lettet hun også på sløret og delte at det er nettopp dette feltet hun ønsker å jobbe innen i fremtiden.

- Jeg har ikke lyst til å ha en kjedelig jobb, for å si det sånn. Ikke noe kontorjobb, sa hun i programmet, ifølge TV 2.

FORFULGT: I «Märtha» på TV 2 snakker prinsesse Märtha Louise ut om forholdet til Ari Behn. Hun beskriver den første tida som «ganske spesiell», og forteller at de ble forfulgt 24 timer i døgnet. Programmet har premiere på TV 2 7. april. Video: TV 2 Vis mer

Ari valgte navnet

At 16-åringen får utfolde seg på sosiale medier, er med familien i ryggen. Hun fortalte nemlig også at hennes nærmeste er svært støttende, og at det har vært slik helt fra start. Mye av lærdommen har hun fått fra moren sin, Märtha Louise.

- Hun sier; «Hvis du vil gjøre det, så bare gjør det». Også gjør jeg det og det går bra, delte hun med tv-seerne.

Leah Isadora så dagens lys i Fredrikstad den 8. april 2005. Hun er nummer seks i arvefølgen til den norske tronen.

- Fødselen fant sted på Bloksberg på Hankø, ved hjemmefødsel som forløp normalt. Alt er vel med mor og barn. Den nyfødte veide 3760 gram og er 52 centimeter lang, het det i en pressemelding, som kong Harald og dronning Sonja sendte ut da deres tredje barnebarn kom til verden.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

I et intervju med Aftenposten avslørte Märtha Louise at det var Ari som tok initiativet til datterens navn.

- Han har alltid vært fascinert av danseren Isadora Duncans liv og tragiske død. Han har dessuten reist mye i Midtøsten, og Leah kommer derfra. Så må jeg innrømme at jeg alltid har vært en stor «Star Wars»-fan, og prinsesse Leia har alltid vært den vakreste i hele verden, fortalte prinsessen.

LES OGSÅ: John Carew og Pernille Juvodden avslører babynavnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer