Slik holder kronprins Haakon seg i form

Den norske kronprinsen trenger ikke personlig trener for å være i knallform.

KONGELIG KNALLFORM: Kronprins Haakon er trolig blant de mest veltrente kongelige i Europa, og deler gjerne sine treningstips. Her er han fotografert i forbindelse med en topptur på Ringvassøya i Troms i slutten av mars.  Foto: NTB scanpix
KONGELIG KNALLFORM: Kronprins Haakon er trolig blant de mest veltrente kongelige i Europa, og deler gjerne sine treningstips. Her er han fotografert i forbindelse med en topptur på Ringvassøya i Troms i slutten av mars. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I slutten av mars imponerte kronprins Haakon (41) med å ta merket i det tøffe Birkebeinerrennet på første forsøk.

Den norske kronprinsen fikk teknikkhjelp fra skiesset Odd-Bjørn Hjelmeset (43) før skirennet, men vanligvis foretrekker han å trene uten noen form for personlig trener. Det forteller han til VG.

- Det hender jeg trener sammen med venner. Men jeg både løper og går mye på ski alene. Eller det vil si, sammen med politiet da, sier kronprinsen lattermildt til avisen.

Kronprins Haakon er nok kjent som en av de mest veltrente kongelige i Europa, men han trener ikke konsekvent et bestemt antall ganger i uken.

Saken fortsetter under bildet.

LIKER SEG I FRILUFT: Kronprins Haakon sammen med kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra på telttur i Vestmarka uken etter 17. mai-helgen. Turen var et samarbeid med Pøbelprosjektet og Arbeidsinstituttet i Buskerud, som støttes av Kronprinsparets Fond. Foto: NTB scanpix
LIKER SEG I FRILUFT: Kronprins Haakon sammen med kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra på telttur i Vestmarka uken etter 17. mai-helgen. Turen var et samarbeid med Pøbelprosjektet og Arbeidsinstituttet i Buskerud, som støttes av Kronprinsparets Fond. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg er jo en del på reise, og da er det ikke alltid så lett. Jeg liker å løpe, men på reise hender det ganske ofte at jeg bruker treningsrommene på hotellene. Men jeg er ikke så glad i å trene inne, forteller den sporty kronprinsen til VG.

Glad i naturen

I tillegg til å være glad i å gå på ski og å løpe i skog og mark, er kronprinsen glad i friluftsliv generelt. Haakon er opptatt av at flere bør bruke naturen som aktivitetsarena, skriver VG.

SPORTY: Kronprins Haakon klarte i våres å ta merket under Birkebeinerrennet 2015. Dette var første gang han deltok i skirennet. Foto: Gonzales Photo
SPORTY: Kronprins Haakon klarte i våres å ta merket under Birkebeinerrennet 2015. Dette var første gang han deltok i skirennet. Foto: Gonzales Photo Vis mer

I april var han og kronprinsesse Mette-Marit (41) på ekspedisjon til forskningsskipet Lance, i isødet nord for Svalbard.

Og under ski-VM i Falun i slutten av februar, heiet hele kronprinsfamilien begeistret fra utendørstribunen.

For et par år siden imponerte kronprinsen dessuten med lassokasting, da han og kronprinsessen besøkte Kirkenes i anledning Samefolkets dag. Og i anledning Haakons storslagne 40-årsfeiring i juli 2013, ankom hedersgjesten like gjerne i fallskjerm.

At fysisk aktivitet kan gi mer enn en veltrent kropp og overskudd i hverdagen, har kronprinsfamilien førstehåndserfaring med.

Etter en omfattende nakkeoperasjon på senhøsten i 2013, skal kronprinsesse Mette-Marit ha brukt gåturer i marka ved Skaugum som opptrening etter nakkeprolapsen sin.

LES OGSÅ: - Vi er forlovet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer