Den britiske kongefamilien

Slik holder hun seg opplagt

Her får du hertuginne Kates tips for skjønnhetssøvnen.

SOV GODT: Hertuginne Kate ser uforskammet kvikk og opplagt ut til enhver tid. Hva er oppskriften? Foto: NTB
SOV GODT: Hertuginne Kate ser uforskammet kvikk og opplagt ut til enhver tid. Hva er oppskriften? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

azDe kongelige lever et travelt liv. Gjerne med program av ulikt slag fra morgen til kveld. En god natts søvn er derfor helt nødvendig for å kunne være opplagt og klar til nye oppdrag dagen etter igjen!

En som later til å være uthvilt og i sprudlende form alltid, er hertuginne Kate (39) - og ifølge Hello Magazine handler det blant annet om søvnrutinene hennes.

For det første går hun til sengs til samme tid hver kveld, nærmere bestemt klokken 22.30. Ved å opprettholde en fast rutine og døgnrytme, er det også enklere å oppnå såkalt god søvnhygiene.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Kate skal også ha funnet ut at det er en fordel for henne å spise middag i god tid før leggetid. Da har kroppen tid til å fordøye måltidet. Ifølge det britiske nettstedet begynner hun å tilberede middagen til familien rundt klokken 18.00.

RUTINEMENNESKE: Kate er opptatt av blant annet spiserutiner for å kunne sove godt. Foto: NTB
RUTINEMENNESKE: Kate er opptatt av blant annet spiserutiner for å kunne sove godt. Foto: NTB Vis mer

Hertuginnens aller viktigste grep for god søvnhygiene og velvære generelt, er nok likevel en aktiv livsstil. Hun og ektemannen prins William (39) er begge svært opptatt av å holde seg i form, og snakker ofte om både de psykiske og fysiske fordelene med å være ute i naturen både for små og store.

SPREK: Hertuginne Kate har gjort seg til talskvinne for en aktiv hverdag. Det å være ute i det fri hjelper både fysisk og psykisk, og dermed også bedre søvn. Foto: NTB
SPREK: Hertuginne Kate har gjort seg til talskvinne for en aktiv hverdag. Det å være ute i det fri hjelper både fysisk og psykisk, og dermed også bedre søvn. Foto: NTB Vis mer

I tillegg til at det populære paret ofte tar med seg sine tre barn ut på ulike aktiviteter, er Kate nesten daglig ute på løpe- eller gåtur.

Står opp grytidlig

Kates svigerinne, hertuginne Meghan (40), har som vi alle vet forlatt den kongelige verden, og kan i større grad bestemme mer over hverdagene sine selv. Søvnhygiene er likevel viktig for henne, noe hun har snakket om allerede før hun giftet seg med prins Harry (37).

«Morgenen er som vi alle vet den vitale tiden som setter standard for hvordan dagen blir», skrev Meghan på livsstilsbloggen The Tig, som hun hadde før hun møtte drømmeprinsen.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB Vis mer

Hun mener med andre ord at morgenstund har gull i munn, og har flere ganger snakket om å stå opp så tidig som 04.15!

Nå om dagen sliter imidlertid morgenfuglen med å holde på de gode søvnrutinene sine. Med en liten baby i hus, er det sjelden lett å styre den slags. Da Meghan nylig gjestet «The Ellen DeGeneres Show», innrømmet hun at både hun og Harry sliter med mangel på søvn for tiden.

- Lili får tenner nå, fortalte hun, før hun spurte om programlederen hadde «noe som kan lindre det».

DÅRLIG SØVN: Da Meghan gjestet «The Ellen DeGeneres Show» fortalte hun at hun lider av søvnmangel for tiden. Foto: NTB
DÅRLIG SØVN: Da Meghan gjestet «The Ellen DeGeneres Show» fortalte hun at hun lider av søvnmangel for tiden. Foto: NTB Vis mer

Yoga

Hvorvidt Meghan får tid til å starte dagen med yoga nå som tobarnsmor vites ikke, men hun har ifølge Hello Magazine tidligere fortalt at hun liker å praktiserer hver morgen.

I et intervju med Best Health sa hun at det er bra for nettopp søvnen:

- Yoga er min greie. Det er så mange fordeler som følger med praktisering av yoga - økt fleksibilitet og styrke, større lykke, økt mentalt fokus, en større evne til å slappe av, redusert angst og bedre søvn.

ELSKER YOGA: Meghan mener yoga gir blant annet lykkefølelse og bedre søvn. Foto: NTB
ELSKER YOGA: Meghan mener yoga gir blant annet lykkefølelse og bedre søvn. Foto: NTB Vis mer

Meghans mor Doria Ragland (65) er yogalærer, og har praktisert med datteren siden hun var bare syv år gammel.

Meghan mener også det er lurt å styre unna kaffe, og tar seg heller en grønnsaksjuice bestående av eple, grønnkål, spinat, sitron og ingefær.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Spiser alene

Hello Magazine skriver også om dronning Elizabeths (95) tips for en god natts søvn. Den aldrende monarken sies blant annet å slappe av med en kopp te på kvelden, som skal ha en beroligende effekt på kroppen og hjelper henne med å sovne lettere.

EN KOPP TE: Som briter flest er dronning Elizabeth glad i te, og tar seg gjerne en beroligende kopp før leggetid. Foto: NTB
EN KOPP TE: Som briter flest er dronning Elizabeth glad i te, og tar seg gjerne en beroligende kopp før leggetid. Foto: NTB Vis mer

I tillegg hevdes det at hun liker å spise middag alene. Det gir henne rett og slett muligheten til å evaluere dagen før hun legger hodet på puten.

LES OGSÅ: Nærmere enn noen gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer