Kongefamilien

Slik hedrer de kongelige hverandre (og andre)

De kongelige tar i bruk klær, gaver og farger for å vise sin takknemlighet.

NORSK DESIGN: Da prins William og hertuginne Kate besøkte Norge stilte sistnevnte i norsk design Fra By Timo for å hedre Norge og det kongelige vertskapet. Foto: REX/NTB
NORSK DESIGN: Da prins William og hertuginne Kate besøkte Norge stilte sistnevnte i norsk design Fra By Timo for å hedre Norge og det kongelige vertskapet. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye skikk og bruk i den kongelige verden, og blant annet har de sine helt egne triks i boken for å hylle kongelige kolleger eller andre som måtte være vertskap der de er på besøk.

Eller som for eksempel da dronning Sonja (84) nylig viste sin støtte til Ukraina under Holmenkollsøndagen med å kle seg i gult og blått, som jo er fargene i landets flagg.

For det er nettopp gjennom klær og tilbehør de kongelige ofte viser en ekstra gest. Det kan være ved hjelp av farger som allerede nevnt, eller ved at de bruker klær signert designere fra landet de er i. De tar gjerne også i bruk gaver de har fått fra vertskapet mens de fortsatt er på besøk.

Smykket seg med Mandela

Dronning Sonja er som kjent detaljenes dronning, og overlater aldri noe til tilfeldighetene. Hun er derfor en ekspert på dette området, og det finnes utallige eksempler. Som da hun var på statsbesøk i Finland, og stilte i hvitt og blått under velkomstseremonien.

Eller da hun besøkte Sør-Afrika og bar smykker med bilder av Nelson Mandela. Halskjedet og armbåndet var opprinnelig en «gudmorgave» fra Nobelinstituttet i anledning åpningen av utstillingen viet sør-afrikanske Nobelprisvinnere i Cape Town, og gjennomtenkte Sonja tok de naturligvis med til Sør-Afrika neste gang hun skulle på besøk dit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer