Kong Charles:

Slik har du aldri sett kongen

Kongen danset helgen inn.

DANSER: Kong Charles overrasket alle på JW3 sin årlige fest. Video: Twitter. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Siden kong Charles (74) tok over tronen etter at dronning Elizabeth gikk bort i september har han vært ute på flere offisielle oppdrag - noen kanskje morsommere enn andre.

Fredag var han på et arrangement som så ut til å være av det joviale slaget, bildene tatt i betraktning.

Da besøkte nemlig kongen JW3 i London. JW3 er et jødisk samfunnssenter som tar i mot alle trossamfunn. I tillegg til å blant annet hilse på lokale studenter som pakket inn donerte gaver, var Charles også gjest på senterets hanukka-fest.

Det er en fest JW3 arrangerer årlig for Holocaust-overlevende i forkant av den jødiske høytiden hanukka.

SLO SEG LØS: Kong Charles danset i vei på JW3 sin årlige hanukka-fest. Foto: Ian Vogler/WPA Pool/Shutterstock/NTB
SLO SEG LØS: Kong Charles danset i vei på JW3 sin årlige hanukka-fest. Foto: Ian Vogler/WPA Pool/Shutterstock/NTB Vis mer

Kongen er kjent for å være sportsinteressert, og denne fredagen viste han at han heller ikke er fremmed for en liten dans når anledningen byr seg.

UTRADISJONELL: Kong Charles III skaper nok en gang overskrifter, denne gangen etter sitt møte med Strobritannias statsminister Liz Truss. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Koste seg

Under festen slo han seg nemlig løs på dansegulvet sammen med flere andre, hvilket det britiske kongehuset også delte både bilder og videoer av på Instagram.

I videoen kan man se at kongen holdt hender med en dansepartner på hver side, og fremsto svært avslappet og glad på dansegulvet.

Ifølge The Guardian var faktisk en av de han danset med 93 år gamle Eva Schloss, som er Anne Franks stesøster. Schloss er også konsentrasjonsleir-overlevende, og har i ettertid gitt ut bøker - blant annet «Etter Auschwitz».

STORTRIVDES: Etter bildene å dømme hadde kongen det veldig gøy på dansegulvet. Foto: Ian Vogler/WPA Pool/Shutterstock/NTB
STORTRIVDES: Etter bildene å dømme hadde kongen det veldig gøy på dansegulvet. Foto: Ian Vogler/WPA Pool/Shutterstock/NTB Vis mer

- Han var hyggelig, han tok virkelig del i det, han så ut til å like det, men det er uvanlig for han å ikke holde tale, uttalte Schloss til The Guardian etter å ha møtt kongen.

- Men han var veldig avslappet og han koste seg, og jeg prøvde å få en dans med han, sa hun videre.

Humoristisk stikk

Etter at kong Charles overtok tronen for rett over tre måneder siden har han rukket å skape flere overskrifter.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Det er blant annet en episode hvor kongens feide med penner har kommet godt frem og han tilsynelatende var rimelig frustrert.

Kort tid senere skulle kongen og hans kone, dronning Camilla (75) igjen signere noen dokumenter - naturligvis med penn, og etter signeringen kom kong Charles med en aldri så liten kommentar.

På en video Daily Mails kongehusekspert Rebecca English har delt på Twitter, ser man kongen med et lurt glis hvor han sier «These things are so temperamental».

Det oversettes til «Disse tingene er så temperamentsfulle».

Etter alt å dømme er det humoristisk stikk fra selveste kongen til sine tidligere uoverensstemmelser med penner.

LES OGSÅ: Hevder kong Charles angrer: - Hjemsøker ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer