Märtha Louise og familien:

Slik håndterer de sorgen

Prinsessen oppfordrer følgerne til å la seg føle på lykke, moro, latter og kjærlighet gjennom vanskelige tider.

I SOMMER: Prinsesse Märtha Louise under presentasjon av utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya. Foto: Fredrik Hagen / NTB
I SOMMER: Prinsesse Märtha Louise under presentasjon av utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

For ett år siden fikk Norge den triste beskjeden. Kunstneren og forfatteren Ari Behn hadde forlatt verden. 47-åringen etterlot seg venner, kongefamilien og et helt folk i sorg.

Første juledag la prinsesse Märtha Louise ut et innlegg hvor hun skrev at familien hadde feiret Behns liv, samtidig som de gråt over tapet av ham og over hvor mye de savnet ham.

«Jeg vil bare ønske dere alle en god jul. Dette året har det vært en veldig annerledes høytidsfeiring fordi Ari, den elskede faren til mine tre jenter, ikke lenger er blant oss. Han valgte å forlate denne planeten i fjor på denne dage»n, skrev prinsessen.

Sent mandag kveld la prinsessen ut et nytt innlegg på Instagram, hvor hun åpner opp om sorgen og hvordan familien kommer seg gjennom det.

«Denne høytiden har vært litt annerledes fra tidligere år, men vi har klart å få julestemning også», begynner hun.

SØRGER: Unni Askeland har knapt vært ute av døra siden hun mottok dødsbudskapet for to dager siden. - Jeg har mistet en av mine beste venner. Det er bare grusomt. Hennes varmeste tanker går til døtrene og Märtha Louise. Foto: Frank Karlsen. Video: Kristoffer Løkås. Klipp: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

- Ta en pause

Videre forteller prinsessen at en av de viktigste tingene de har oppdaget av å være en familie i sorg, «har vært å ønske velkommen kjærlighet, lykke, moro og lek, i tillegg til tristheten som du ikke kan unngå når du sørger.»

Hun har lagt ved flere bilder til teksten: Et av seg selv og Durek Verrett foran juletreet, i tillegg til bilder av døtrene sine.

«Om det å være trist og å grave seg ned i tristheten og å sørge er å puste ut, er lykken, kjærligheten, å omfavne juleånden og så videre, å puste inn», skriver Märtha Louise, og fortsetter:

«Som vi alle vet, vil vi dø om vi bare puster ut. Hvis vi bare puster inn, dør vi også. Så vi trenger denne balansen av disse to og å la seg selv ta en pause fra tristheten, fra sorgen, tårene og mørket, uten skam eller dårlig samvittighet».

Hun oppfordrer følgerne til å la seg selv føle på lykke, moro, latter og kjærlighet gjennom vanskelige tider.

«Å sørge er slitsomt, mentalt og fysisk, og vi trenger alle pauser uten skam eller dårlig samvittighet, for å lade opp».

SKILT: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i 2002, men kunngjorde i 2016 at de skulle skilles. Her avbildet i 2015. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / NTB
SKILT: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i 2002, men kunngjorde i 2016 at de skulle skilles. Her avbildet i 2015. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / NTB Vis mer

«Så vær så snill, vær god mot deg selv og se deg selv fra kjærlighets-perspektivet som omfavner hele deg», avslutter hun.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Dureks hilsen

I kommentarfeltet skriver også Durek Verrett at han er glad i og vil savne Ari Behn.

«Jeg vil gjøre alt for å gjøre ham stolt av meg i himmelen, ved å være en bonuspappa for hans tre flotte jenter. Hans minne og bilde vil alltid være på veggen i vårt hjem. Vi vil aldri glemme deg», skriver Verrett.

KJÆRESTER: I mai i fjor bekreftet prinsesse Märtha Louise at hun hadde funnet kjærligheten med Durek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB
KJÆRESTER: I mai i fjor bekreftet prinsesse Märtha Louise at hun hadde funnet kjærligheten med Durek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB Vis mer

Han takker også Märtha Louise for å være «en fantastisk mor, kjæreste og venn for så mange».

«Takk for at du er sterk og sårbar på samme tid», skriver han og forteller videre at han elsker å tilbringe tid med hennes familie.

«Det fyller hjertet mitt med lykke», skriver han.

LES OGSÅ: Om støtten fra Märtha: - Er det som hjelper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer