- Slik gikk jeg ned 25 kilo

Hertuginne Sarah Ferguson har funnet oppskriften på en bedre livsstil.

ET LETTERE LIV: Hertuginne Sarah Ferguson av York avslører at hun i løpet av året har gått ned 25 kilo, etter å ha fått dilla på sunn, selvlaget juice. Foto: NTB Scanpix
ET LETTERE LIV: Hertuginne Sarah Ferguson av York avslører at hun i løpet av året har gått ned 25 kilo, etter å ha fått dilla på sunn, selvlaget juice. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Hertuginne Sarah Ferguson (55) av York har i mange år slitt med vekten, og har tidligere vært åpen om sin harde kamp mot kiloene.

I fjor, da hertuginnen fant ut at hun veide like mye som hun gjorde da hun gikk gravid med datteren Beatrice - som i dag er 27 år - bestemte Sarah seg for å ta grep.

I tillegg til å ha gått til anskaffelse av en personlig trener og engasjert seg i slankeklubben Weight Watchers, har 55-åringen også lagt om kostholdet.

Saken fortsetter under bildet.

DYKTIG: Sarah Ferguson avslører at hun på det meste veide 88 kilo. De siste årene har hun tatt av 25 kilo ved hjelp av trening og sunt kosthold. Bildet til venstre er tatt under National Television Awards avholdt på Royal Albert Hall i 2007, mens bildet til høyre er tatt under amfAR-gallaen i New York i mai i år. Foto: NTB Scanpix
DYKTIG: Sarah Ferguson avslører at hun på det meste veide 88 kilo. De siste årene har hun tatt av 25 kilo ved hjelp av trening og sunt kosthold. Bildet til venstre er tatt under National Television Awards avholdt på Royal Albert Hall i 2007, mens bildet til høyre er tatt under amfAR-gallaen i New York i mai i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå avslører hun overfor den amerikanske online shopping-siden QVC, ifølge HelloMagazine, at hun i løpet av året har gått ned 25 kilo, blant annet ved å drikke sunn, selvlaget juice. Det er hertuginnen som har fått oppdraget med å promotere juicemaskinen Fusion Xcelerator.

Avslører hvor mye hun veide på det meste

Hun promoterer også juicemaskinen på sin egen hjemmeside Duchess Discoveries (ekstern lenke), og gjennomførte nylig en live streaming via nettsiden. Her fortalte hun blant annet hvor mye juicemaskinen har hjulpet henne til å gå ned i vekt.

I promoteringsvideoen avslørte hun også hvor mye hun veide på det meste.

- Jeg så ut som en ballong, og veide 88 kilo. Jeg så et bilde av meg selv, og forsto at jeg måtte forandre livet mitt - og så gjorde jeg research på hvordan å gjøre nettopp dette.

FØLTE SEG SOM EN BALLONG: På det meste veide hertuginnen 88 kilo. Dette bildet er fra 2010. Foto: NTB Scanpix
FØLTE SEG SOM EN BALLONG: På det meste veide hertuginnen 88 kilo. Dette bildet er fra 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble kalt «hertuginnen av gris» og  «feite Fergie»

Hertuginnen har tidligere fortalt at vekttapet har påvirket henne både mentalt, så vel som fysisk, og hun legger ikke skjul på at årene med overvekt har vært en tøff psykisk belastning:

- Det krevde mot å gå ut i offentligheten alle de årene jeg har vært overvektig. De kalte meg «hertuginnen av gris» og  «feite Fergie» hver gang, men hadde ingen anelse om hvor såret jeg faktisk ble av det.

SELVSIKKER: Hertuginnen forteller at hun etter den iherdige slankingen nå har bedre selvtilitt enn noen gang. Her med døtrene Beatrice og Eugenie (t.h.), og Beatrice' kjæreste Dave Clark under en tilsteldning i England i sommer. Foto: NTB Scanpix
SELVSIKKER: Hertuginnen forteller at hun etter den iherdige slankingen nå har bedre selvtilitt enn noen gang. Her med døtrene Beatrice og Eugenie (t.h.), og Beatrice' kjæreste Dave Clark under en tilsteldning i England i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men nå kan tobarnsmoren, som tidligere var gift med britiske prins Andrew (55), hertugen av York,  klappe seg selv på skulderen for sterk vilje og pågangsmot.

LES OGSÅ: «Ingen» visste hvem Fergusons nye mann var

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer