Den svenske og danske kongefamilien:

Slik ferierer våre kongelige naboer

Den svenske og danske kongefamilien har planer for sommeren.

SOMMERHILSEN: Hele den svenske kongefamilien samlet seg for å ta et sommerbilde sammen på Öland. Dette er fra i fjor sommer. Foto: Jonas Ekströmer/Kungl. Hovstaterna
SOMMERHILSEN: Hele den svenske kongefamilien samlet seg for å ta et sommerbilde sammen på Öland. Dette er fra i fjor sommer. Foto: Jonas Ekströmer/Kungl. Hovstaterna Vis mer
Publisert

Tradisjon tro skal trolig den norske kongefamilien nyte sommeren på hytta på Mågerø, og kronprinsparet tar angivelig en tur innom sørlandshytta på Dvergsøya.

Den norske kongefamilien er heller ikke ukjent for å ta seg en tur med Kongeskipet «Norge» i løpet av sommermånedene, slik som i fjor.

Men også våre kongelige naboer i Sverige og Danmark har ferieplanene klare.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk imidlertid en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Öland og Frankrike

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, samles den svenske kongefamilien alltid på Öland, hvor kongeparet har sitt sommerslott Solliden.

Der feires blant annet kronprinsesse Victorias (44) bursdag, 14. juli.

- Her feires Victoriadagen, og her har de masse tid sammen gjennom sommeren. Kronprinsesseparet har også bygd seg hus her, forteller Vagle.

En som imidlertid ikke vil være blant gjestene under Victoriadagen, er Chris O'Neill (48), som må oppholde seg i USA på grunn av jobb.

- Chris prøver å være med på dette så mye han kan, men nå kan han dessverre ikke være det fordi han skal være i USA for å jobbe et par dager, dessverre, bekreftet nylig slottets informasjonssjef Margareta Thorgren overfor Svensk Damtidning.

Ifølge nettstedet er O'Neill og prinsesse Madeleine (40) for tiden i Saint-Tropez i Frankrike. Der ferierer stadig også kronprinsesse Victoria, prins Daniel (48), prinsesse Estelle (10) og prins Oscar (6).

- Familien har et hus på rivieraen i Frankrike som de pleier å besøke i løpet av sommeren, forklarer Vagle.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- På tokt med «Dannebrog»

I likhet med den norske og svenske kongefamilien, nyter også de danske kongelige sommeren i eget land. I likhet med vår egen kongefamilie, har også danskene et kongeskip med navn «Dannebrog».

- Dronning Margrethe er gjerne på tokt med «Dannebrog» i løpet av sommeren, men når hun har fri bor hun rundt tre uker på Gråsten slott, sier Vagle.

Danskene og svenskene har sin forkjærlighet for fransk sommer til felles.

- Mens prins Henrik levde ferierte de også hvert år på deres franske sommerslott. Her ferierer hun gjerne også med sønnene sine og deres familier, legger Vagle til.

ÆRLIG: Prinsesse Sofia fortalte åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en dokumentar på svensk tv. Vis mer

Prins Joachim (53) og prinsesse Marie (46) har også tidligere feriert med barna prins Nikolai (22), prins Felix (19) og prinsesse Athena (10) på det dronningeide vinslottet Château de Cayx, som er lokalisert i landsbyen Caïx.

LES OGSÅ: Deler nye bilder: - Pappas tvilling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer